Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 5.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Atletický klub Olomouc slaví vítězství v I. národní lize

Sport

4.9.2020

Autor: red

V sobotu 22. srpna 2020 se v Břeclavi konalo závěrečné kolo I. národní ligy skupiny C. Olomoucká družstva mužů i žen suverénně potvrdila roli favoritů této skupiny a v celkovém bodování zvítězila. Sice to v letošním "covidovém" roce neznamená postup do další bojů v baráži o extraligu, nicméně jsou tato vítězství příjemným zakončením této netradiční sezóny.

Družstvo žen 2020

Foto: Atletický klub Olomouc

Družstvo žen zvítězilo v Břeclavi o necelých 40 bodů před ženami z TJ Sokol Opava a zajistilo si tak cenné hlavní body, díky kterým zvítězilo v celkovém součtu 23 bodů právě nad Opavou (22 b.). Nejúspěšnější závodnicí třetího kola se stala sprinterka Lucie Mičunková, která zvítězila v běhu na 200 m v čase 24,78 s. V běhu na 100 m doběhla za čas 12,00 s druhá za další olomouckou závodnicí Evou Kubíčkovu (11,96 s) a přidala ještě další cenné body za druhé místo ve skoku dalekém, kde si vytvořila nové osobní maximum 5,70 m. Jako další nasbírala nejvíce bodů Michaela Gieselová, která skončila třetí v běhu na 400 m překážek a ve skoku dalekém a dosáhla ještě na pátou příčku v běhu na 100 m překážek. Třetí nejúspěšnější závodnicí se pak stala již zmiňovaná Eva Kubíčková. Ta kromě vítězství na "stovce" přidala ještě čtvrté místo v běhu na 200 m.

Družstvo mužů zvítězilo s přehledem o 52,5 bodu také nad týmem TJ Sokol Opava, přestože přijelo na poslední kolo, bez zraněného koulaře Jakuba Héži, značně oslabeno. Jakuba nicméně úspěšně zastoupil ve třech vrhačských disciplínách hned třemi "osobáky" Jaroslav Greguš (21 b.). Ve vrhu koulí skončil druhý za 15,29 m, v hodu diskem třetí za 43,28 m a v hodu kladivem sedmý za 39,07 m. Dalším silným článkem olomouckého družstva byl Oliver Murcko (18 b.), který posbíral dvě druhá místa a také hned dva osobní rekordy v bězích na 100 m (10,91 s) a 200 m (21,60 s). Třetím nejlépe bodujícím závodníkem se stal vícebojař Jonáš Pospíšil (17 b.), který skončil třetí v trojskoku v novém osobním maximu 13,63 m, čtvrtý ve skoku vysokém a vybojoval ještě jeden bod za 6,39 m ve skoku dalekém.

Vojtěch Horák, běh na 200 metrů

Foto: Atletický klub Olomouc

Olomouckým barvám se dařilo také v mládežnických kategoriích, které měly o víkend později druhé kolo soutěže družstev dorostu a juniorů. Juniorky Atletického klubu Olomouc se sice sešly v Třinci v oslabené sestavě, ale i tak jim získaných 131 bodů stačilo na pohodlné třetí místo za týmy TJ Sokol Opava a AK Olymp Brno. Družstvo dorostenců má po loňském stříbrném umístění na Mistrovství ČR rozhodně i letos medailové ambice a na druhém kole to kluci potvrdili vítězstvím o 11 bodů před druhou TJ Jiskrou Otrokovice. Vyzvednout je třeba především výkony sprintera Vojtěcha Horáka. Vojta v běhu na 100 m pokořil hranici jedenácti sekund, když zvítězil v novém osobním rekordu 10,80 s a posunul se tak na první místo celorepublikových tabulek. Podobně se mu dařilo také v běhu na 200 m, kde "proletěl" cílem v dalším osobním maximu 21,94 s a to ho v této disciplíně posunulo na druhé místo v ČR a dokonce na deváté místo v Evropě.

Mimo soutěž družstev čeká dorost a juniory vrchol sezóny 5. – 6. září v podobě Mistrovství ČR jednotlivců v Ostravě, kde se předvedou olomoucké naděje jako Vojtěch Horák, Eva Kubíčková, Lucie Mičunková, Michal Hroch, Jonáš Pospíšil a další.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip