Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 17.1 °C

Art Rubikon baví a vzdělává! Nabízí kurzy a kroužky pro děti i dospělé i báječný kulturní program

Tipy a názory

6.2.2024

Autor: mza

O Art Rubikonu je v olomouckém kulturním prostředí slyšet čím dál víc. Živé mezigenerační centrum na Tabulovém vrchu s rodinnou atmosférou nabízí každý měsíc mnoho událostí různého žánrového zaměření, které jsou určeny pro všechny věkové kategorie. Programový rámec je stále doplňován zajímavými novinkami. Můžete se toho mnoho dozvědět, v tvůrčích dílnách si něco vlastnoručně vytvořit a vyrobit, setkat se s někým zajímavým, zavzpomínat a prohlubovat své znalosti podle individuálního zájmu. Pořádají se tu přednášky z oblasti cestování, historie, umění nebo semináře se zaměřením na společenské vědy a zdraví.

Foto: Art Rubikon

Art Rubikon pro děti

Vždy dvakrát do měsíce v sobotu se konají tvořivá dopoledne na dané téma, kde děti mohou rozvíjet svou fantazii a učí se pracovat s různými materiály a výtvarnými technikami. A může se zapojit celá rodina!

Aktuálně je vyhlášen jarní příměstský tábor Zahrajem si na…Každý den v kůži jiné slavné postavy (4.3. – 10.3.) s atraktivní obsahovou náplní. Je přece báječné se na pět dní ocitnout v roli Harryho Pottera, Sherlocka Holmese, Leonarda da Vinciho, Asterixe či Pipi Dlouhé Punčochy. Děti od 7 do 13 let čeká zábava a dobrodružství, originální hry a soutěže, detektivní pátrání nebo tvůrčí a pohybové aktivity. Kdo se přihlásí na celý tábor, čeká ho na závěr prima bonus, je ale možné se přihlásit i na konkrétní dny dle vlastního výběru.

Děti si v Art Rubikonu mohou vybrat i z široké palety pololetních kroužků a kurzů (jazykové, pohybové, výtvarné, tvořivé), většinou startujících od druhé půlky února. A pozor! Některé z nich je možné navštěvovat průběžně a zajít si jen na jednotlivé lekce podle času a chuti. Stačí jen přihlásit se a přijít! A klidně i s rodiči nebo prarodiči. Ti si mohou při čekání na své potomky dát něco dobrého v Art Kafé přímo v centru.

Průběžné kroužky a kurzy pro děti

  • Každé úterý 14.15-15.15 Hravá logika/6-12 let/
  • Každou středu 16.30-17.30 Zvídaví badatelé/6-12 let/
  • Každý čtvrtek 15.15-16.15 Výtvarně-tvořivý kroužek/6-9 let/
  • Každý čtvrtek 17.00-18.00 Tanečně-pohybový kroužek/7-13 let/
  • Novinkou je Zábavná angličtina s divadlem každé úterý od 14.30-15.30 pro šestileté a sedmileté děti.

Foto: Art Rubikon

Art Rubikon pro dospělé

Pestrá kulturní nabídka centra Art Rubikon je určena všem, kteří si rádi zajdou do útulného prostředí na některou z pořádaných akcí, aby zde strávili příjemný čas a zároveň načerpali inspiraci a nové poznatky nebo se potěšili ve společnosti dobré hudby a uměleckých děl.
V dnešní uspěchané době je potřeba si také vymezit čas na relaxaci a aktivity, které pomáhají k celkové regeneraci a harmonizaci těla. Nejen pro ženy je v Art Rubikonu určeno několik průběžných kurzů jógy. Vyberte si a zajděte se uvolnit tehdy, když vám to zrovna vychází.

Průběžné kurzy jógy

  • Každé pondělí 17.30-18.45 Pečující jóga pro dámy
  • Každé úterý 8.15-9.30 Ranní jóga
  • Každé úterý 17.30-18.45 Jemná jóga
  • Každý čtvrtek 18.15-19.30 Hatha jóga

Art Rubikon pro aktivní seniory

Art Rubikon nezapomíná ani na aktivní seniory. Velmi oblíbený je cyklus čtvrtečních dopoledních seminářů Akademie pro seniory, vedených psycholožkou Kamilou Holáskovou. A to není všechno! Již brzy se program akademie rozšíří o další aktivity pro udržování dobré duševní i fyzické kondice.