Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 9.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Americký sen v Olomouci. To je Ultimate Fitness

Tipy a názory

24.9.2018

Autor: Lenka Šimková

Všichni milovníci crossfitu by měli zbystřit, protože v Olomouci nově vyrostla přestavěná výrobní hala po vzoru amerických crossfitových tělocvičen. Svým prostorem je opravdu bezkonkurenční a kromě cross tréninku sem můžete vyrazit i na kruhový trénink, jógu, lekci vzpírání nebo můžete přihlásit svou ratolest na dětské lekce plné zábavy.

Foto: Jan Procházka

ULTIMATE FITNESS

Lazecká 393/70a
info@ultimatefitness.cz
www.ultimatefitness.cz
Facebook

Ultimate Fitness se již na první pohled liší od ostatních fitek, se kterými se běžně setkáváte. Naleznete jej nově na Lazcích a na správné místo vás navedou ukazatele. Uvnitř tělocvičny vás možná překvapí, že nevidíte spoustu strojů, na které jste zvyklí. To je ovšem správně, protože v Ultimate Fitness zjistíte, že žádný stroj nepotřebujete, neboť všechny prvky dokážete nahradit vlastním tělem nebo nějakou lehkou pomůckou. Chce to jen naučit se znát své tělo a vědět, jak ho správně používat ;-)

"S počátky Ultimate Fitness začali kluci, víceméně nadšenci, ještě v Černovíře na hřišti a potom si pronajali tělocvičnu v Křelově. Ta ale nebyla pro cvičení typu crossfit úplně ideální a asi tři následující roky fungovalo fitko v suterénu husitského kostela v Hodolanech. Už u samých počátků byl nynější spolumajitel Jakub Buček, já jsem přišel až později do Hodolan. Teď fungujeme nově na Lazcích a řekl bych, že v Olomouci máme rozhodně největší tělocvičnu tohoto typu a možná se nám podařilo sehnat i největší v republice. Například v Praze mají kolem šesti set metrů čtverečných a tady je to 867 metrů čtverečných, což je nádherná plocha a my tomu říkáme, že je to takový americký sen v Olomouci," uvádí s úsměvem spolumajitel Jan Grézl. V Ultimate Fitness se mimo jiné specializují na cross tréninky a počátek tohoto sportu lze najít právě v Americe, kde jsou opuštěné haly či hangáry renovovány a přestaveny na crossfitové tělocvičny. V dnešní době se již většina fitness center, které pořádají skupinové lekce, snaží zařadit i crossfit. Problém je však často ve velikosti prostoru, jelikož většina takových sálů má omezenou kapacitu, a také v povrchových materiálech (jestliže jsou na podlaze parkety, jen těžko můžete bezstarostně mlátit činkami o zem). "Jsme rádi, že se nám povedlo získat tenhle prostor, protože jsme tím zvýšili komfort jak pro jednotlivé sportovce, tak právě pro skupiny při skupinových lekcích," doplnil Grézl.

Foto: Jan Procházka

V Ultimate Fitness si můžete vybrat, jestli se rozhodnete pro skupinovou lekci, samotné cvičení, nebo osobní lekci s trenérem. Co se týká skupinových lekcí, tak máte na výběr z kruhového tréninku, cross tréninku, lekce vzpírání a nově je v nabídce také jóga. Pod pojmem kruhový trénink si lze představit převážně kondiční cvičení s vlastním tělem. Jen minimálně se při něm používají doplňkové prvky jako jednoručky nebo kettlebelly. Na rozdíl od ostatních nabízených lekcí je určen opravdu široké veřejnosti. Takový cross trénink už vyžaduje určité zkušenosti a především vytrvalost. "Spousta lidí se mylně domnívá, že když chodí na kruhový trénink, tak dělají crossfit. Ale v rámci kruháče se používají pouze určité crossfitové prvky, samotný crossfit je sám o sobě hodně technický," upřesnil Grézl. Lekce cross tréninku se většinou skládá z prvotního učení nějaké techniky, potom obsahuje silovou přípravu (např. těžké dřepy po šesti opakováních) a následuje kondiční trénink silové vytrvalosti. Takže jak už cross v názvu napovídá, kříží se zde několik prvků a jde o technicky náročnější cvičení než kruhový trénink. "Díky samotnému crossfitu se v poslední době hodně oživilo i vzpírání, proto nabízíme i tuto lekci. Nově od října začínáme také s lekcí jógy," nastínil Grézl. Na všechny lekce se zájemci mohou rezervovat na webových stránkách. Kromě skupinových lekcí si můžete domluvit i osobní lekci s trenérem. S tím si domluvíte první schůzku a zjistíte, jestli vám vůbec takový typ cvičení vyhovuje a zda v něm budete chtít pokračovat.

Ač to může znít neuvěřitelně, tak v Ultimate Fitness si na své přijdou i děti! Dětské lekce zde probíhají formou hry, kdy se dítě naučí ovládat svoje tělo. "Většinou připravíme nějaké opičí dráhy nebo přehazování balonů, zkrátka chceme dětem ukázat cvičení formou hry. Rozhodně nejde o žádný drill, kdy bychom je nutili dřepovat a klikovat až do úmoru. Navíc tyto lekce máme zároveň s lekcí kruhového tréninku, takže maminky, které nemají zajištěné hlídání, mohou vzít dítě s sebou a samy si zacvičí a zároveň je postaráno i o děti," vysvětlil Grézl, že jde vlastně o takový "trochu jiný dětský koutek". Děti však můžete na lekce přihlásit i v případě, že vy cvičit nepůjdete. S koncem letních prázdnin a začátkem školy to není špatný nápad na pravidelný pohybový kroužek. ;-)

Foto: Ultimate Fitness

V Ultimate Fitness můžete využít jednorázového vstupu, nebo si koupit permanentku na deset vstupů či měsíční členství. Jednorázový vstup je určitě vhodný pro nováčky, kteří mají zájem vyzkoušet ať už některou ze skupinových lekcí, nebo si jen samostatně zacvičit. Dále je v nabídce většinou desetivstupová permanentka, která se vztahuje buď na deset vstupů na skupinovou lekci, nebo na deset vstupů na tzv. open gym, tedy vlastní cvičení. Co se týká měsíčního členství, tak si opět můžete vybrat, jestli budete využívat jen skupinové lekce, nebo open gym, případně zda chcete oboje kombinovat. "Je to tady hodně o celkové komunitě, když sem začne někdo chodit pravidelně, tak se postupem času seznámí se všemi ostatními. My se snažíme stmelovat celé fitko a zároveň se odvděčovat našim klientům, že jsou nám věrní. Pořádáme tak pro ně různé akce, závody a pro vítěze pak máme připraveny nějaké benefity," uzavřel Grézl.