Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 1.2 °C

Jak získat vysněnou postavu za 20 minut cvičení týdně? To ví v BodyBody!

Tipy a názory

25.10.2018

Lenka Šimková

Vyzkoušejte unikátní cvičení, které vám zabere jen dvacet minut týdně, a přesto vás dovede k postavě snů. A aby toho nebylo málo, tak si s sebou nemusíte brát ani žádné věci na převlečení, ani hygienické potřeby - všechno je na místě k dispozici a vy jste i se sprchou po cvičení za půl hodiny ze studia venku. Nevěříte? Zkuste zajít do BodyBody a přesvědčte se sami!

BodyBody najdete v Olomouci v budově Namiro a hned při vstupu vám bude jasné, že nejste v žádném obyčejném fitku. Na první pohled zde uvidíte pouze pár posilovacích a balančních pomůcek a dva stroje, u kterých vás ani nenapadne, že by mohly být posilovací. Nenechte se ale zmást, právě tyhle přístroje vám za 20 minut týdně pomůžou vytvarovat postavu. Jak? Jednoduše. Princip cvičení v BodyBody spočívá v kombinaci aktivního cvičení a elektrické stimulace svalů, díky které je mnohem účinnější než tradiční cvičení. Při tréninku máte na sobě speciální vestu a pásy, ve kterých jsou zapojeny elektrody. "Díky elektrostimulaci zapojí člověk při cvičení až devadesát procent svalů, a pokud to nebude flákat, tak si za těch dvacet minut dá slušně do těla. Při cvičení používáme dva programy – jeden je takový zahřívací a druhý posilovací. Samotná posilovací část je pak rozdělena na fáze 4x4. Čtyři sekundy jde do těla impuls, kdy člověk cvičí, a 4 sekundy je pauza na uvolnění. A tak se to neustále opakuje," uvádí manažerka olomouckého BodyBody Eliška Papoušková. A protože tahle sympatická paní není jen manažerkou, ale i osobní trenérkou, rozhodli jsme se na vlastní kůži vyzkoušet, jak takový BodyBody trénink vlastně vypadá. A pokud se vám čtyři sekundy na cvik zdají málo, tak vězte, že při samotném cvičení zjistíte, že to málo skutečně není.

Foto: Jan Procházka

Připravte se na to, že nemusíte kupovat žádné sportovní oblečení a vlastně si s sebou nemusíte brát žádné věci. Klidně váš den může vypadat tak, že ráno půjdete do práce, po obědě na pracovní schůzku a hned z ní můžete do BodyBody, kde už na vás bude čekat vše potřebné. V šatně se převléknete do speciálního trika a kalhot a je vhodné si svléknout i spodní prádlo, protože po dvaceti minutách cvičení by bylo komplet mokré. Teď se nelekejte, že byste se až tak zpotili, ale speciální vesta a pásy, které na vás osobní trenér připne, jsou navlhčené. Pokud se však bez spodního prádla necítíte ve své kůži, tak si vezměte náhradní, které si po cvičení obléknete. "Trénink i s nastavováním intenzity stimulů trvá 23 minut. Každá partie se nastavuje zvlášť dle individuálních přání klienta. Začínáme u stehen, poté se nastavují hýždě, spodní část zad, vršek zad, široký zádový sval, prsa, břicho a paže - tedy biceps a triceps. Při nastavování klient pocítí elektrostimuly, které bude cítit dalších dvacet minut při cvičení, a nemělo by to být jen takové jemné nepostřehnutelné šimrání, ale měl by to člověk opravdu pocítit. Zkrátka se nebát a snažit se z toho dostat maximum," popisuje Papoušková. A nemusíte mít obavy ani z elektrické stimulace svalů. Přístroje využívají pouze proud nízkého napětí, tedy stejný, jako se používá například při rehabilitacích. "Existují kontraindikace, kdy klient tímto způsobem cvičit nemůže, ale to jsou většinou závažná onemocnění jako epilepsie nebo kardiostimulátor. Každý klient, který k nám přijde cvičit, musí nejprve vyplnit speciální tréninkovou kartu, kde si všechny kontraindikace přečte a potvrdí, zda je zdravý. Pokud si není jistý, tak je dobré vše předem konzultovat se svým lékařem, ale za ty tři roky, co v Olomouci fungujeme, jsem se setkala jen s velmi malým procentem klientů, kteří by mi řekli ‘Bohužel, nejsem zdravý, nemůžu cvičit’," doplnila Papoušková.

Pokud tedy přemýšlíte nad tím, že je nejvyšší čas začít cvičit, ale přesto máte tak nabitý program, že si těžko najdete čas, je pro vás BodyBody naprosto ideální. Jednou v týdnu dojdete na trénink a nemusíte si s sebou brát nic, protože na vás bude čekat kompletní servis. 

BodyBody

Adresa: budova Namiro (Palackého 1198/14)
Otevírací doba: pondělí až pátek
7:00–21:00; sobota, neděle zavřeno
Kontakt: olomouc@bodybody.cz, 
778 761 300 
Podrobné informace naleznete na webu nebo na Facebooku.

Dostanete hromádku s čistým oblečením a malým i velkým ručníkem. Menší uvítáte při samotném cvičení, pokud si budete potřebovat otřít případný pot, větší využijete ihned po cvičení ve sprše. Dokonce ani sprchový gel si brát nemusíte, v šatně najdete veškeré hygienické potřeby jako sprchový gel, šampon, deodorant a dámy zajisté ocení i fén. Kromě veškerého zázemí v šatně vám studio zajistí i pitný režim. V případě zájmu si ještě před cvičením můžete objednat iontový nápoj, po cvičení je vám k dispozici proteinový nápoj. Zkrátka už žádné výmluvy, že nemáte čas chodit do posilovny. Půlhodinku jednou týdně si určitě najdete a do plesové sezony už budete mít vypracovanější postavu. ;-)

Běžně probíhají tréninky v BodyBody ve skupině dvou osob s jedním osobním trenérem, který každého z dvojice pečlivě kontroluje a stará se o něj. Novinkou je pak cvičení ve třech, takže pokud se domluví tři kolegyňky v práci nebo tři kamarádi, můžete využít i této služby. A pokud by měl zájem o cvičení stydlivý jedinec, tak si může domluvit privátní lekci jen s osobním trenérem. Dokonce nemusíte řešit ani to, že vám vypadlo hlídání - ve studiu je dětský koutek. Vše je zkrátka na domluvě a v BodyBody je personál příjemný. Tak odhoďte svůj strach a nebojte se to vyzkoušet!