Reklama

Středa 8. května 2024, dnes je Den vítězství, venku je 12.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kdo je kdo v Olomouci

MUDr. Petr Neoral, Ph.D.

* 2. 11. 1981, Šumperk

Lékař, ortoped specializující se na sportovní traumatologii a operace ramenního kloubu.

Lékařskou fakultu absolvoval v Olomouci na Univerzitě Palackého a částečně v Portugalsku na Universidate NOVA de Lisboa. Roku 2006 nastoupil do Šumperské nemocnice, ale již následující rok přestoupil na ortopedickou kliniku FNOL, kde pracuje dodnes a současně zastává funkci zástupce vedoucího pro artroskopické operace a sportovní traumatologii.

Od roku 2010 působil také jako lékař SK Sigma Olomouc a HC Olomouc. V roce 2015 založil privátní kliniku pro ortopedii a sportovní traumatologii NeoOrto, v roce 2021 jako první spustili provoz jednodenní ortopedie v Olomouci.

Specializuje se na onemocnění a úrazy ramenního kloubu a artroskopické operace všech velkých kloubů (artroskopie kyčlí, kolen, kotníků, lokte a zápěstí). Provádí také unikátní diagnostickou techniku – nanoskopii.

Stal se vyhledávaným sportovním traumatologem a jeho rukama prošlo a prochází spousta špičkových sportovců, např. Karlos Vémola, Jiří Procházka, Ester Ledecká, Ondřej Bank, Ondřej Palát, David Rozehnal a spousta dalších.

Je členem několika ortopedických společností a lektorem pro výuku operací ramenního kloubu pro Evropu (evropská atestace 2014).

Věnuje se mnoha různým sportům, je členem reprezentačního týmu, který v roce 2015 vyhrál v USA mistrovství světa lékařů ve fotbale. Kromě fotbalu má rád také golf, hokej, tenis a v zimě lyžování.

Lékařské povolání „zdědil“. Dědeček, prof. MUDr. JUDr. Lubomír Neoral, DrSc., byl soudní patolog (navíc děkan Lékařské i Právnické fakulty Univerzity Palackého) a tatínek, doc. MUDr. Čestmír Neoral, CSc., je zase emeritním přednostou I. chirurgické kliniky Fakultní nemocnice Olomouc.

S manželkou Petrou a dětmi žije v Olomouci.