Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 8.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

U zoo na Svatém Kopečku vyroste nové parkoviště

Zprávy z regionu

3.12.2008

Autor: amb

Přibližně tři sta nových parkovacích míst by mělo vzniknout v blízkosti zoologické zahrady na Svatém Kopečku. Stavební práce začnou v ideálním případě už v příštím roce. K parkovišti povede i nová cesta, která má odlehčit přetížené komunikaci v Darwinově ulici.

Olomouckou zoo navštíví ročně kolem 400 tisíc návštěvníků a stávající kapacita parkovacích míst přestává stačit. "Rozhodli jsme se opustit původně uvažovanou variantu, že by nové parkoviště vzniklo ve vzdálenější lokalitě, a chceme naopak rozšířit již existující parkovací plochu poblíž vstupu do zoologické zahrady," prozradil primátor Olomouce Martin Novotný. "Podmínkou je ale odlehčit dopravě v Darwinově ulici a vybudovat nové napojení podél okraje lesa," dodal Novotný s tím, radnice jedná s Lesy ČR o směně či výkupu pozemků.

O podobě nového parkoviště budou radní ještě jednat, mělo by však jít o pozemní plochu, nebo parkovací budovu s nadzemními podlažími. "Nyní jsme ve fázi majetkoprávní přípravy, následovat bude výběrové řízení a optimisticky nahlíženo by se v příštím roce mohlo začít stavět," uvedl Martin Novotný.

amb

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip