Reklama

Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava, venku je 7.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Výstaviště Flora Olomouc zaplní stovky koček

Zprávy z regionu

4.12.2009

Autor: Kateřina Surmanová

Zítra a v neděli se na Výstavišti Flora Olomouc uskuteční další ročník mezinárodní výstavy koček, jehož součástí je i soutěž koček a defilé opuštěných koček z olomouckých útulků. Výstavu pořádá Český svaz chovatelů, Sdružení chovatelů koček ČR a Zoologická organizace Olomouc, která je hlavním organizátorem.

Zoologická organizace sdružuje chovatelské stanice v okrese, vede databázi čerstvých přírůstků a krycích kocourů pro ty, kdo chtějí chov založit nebo rozšířit. Sdružené stanice se specializují na různá plemena, pro laika s exoticky mlhavými názvy – britská krátkosrstá kočka, mainská mývalí, norská lesní nebo obecně nejznámější plemeno, kočka perská. Ta, konkrétně v kocourovi Larrym z chovatelské stanice Honorable, vloni získala ocenění Kočka roku a Mister Autria. Podobně jako v případě Českých slavíků pro návštěvníky s herním nadšením bude zajímavé sledovat, jestli šampión obhájí svoji pozici, nebo bude zastíněn novým exemplářem. Konkurence bude početná – Lucie Pánková ze ZO Olomouc uvádí, že v sobotu pavilon naplní 412 koček a v neděli 312. V sobotu podle ní proběhne hlavní soutěž, v neděli se do klání pustí mladí chovatelé.
Vedle obdivování šlechtěných výstavních kusů naleznete na výstavišti i stánky s chovatelskými potřebami, od těch praktických a ryze užitečných až po nástroje a pamlsky sloužící k rozmazlování. U vchodu narazíte na odložená a opuštěná zvířata z olomouckých útulků, lékařsky ošetřené kočky připravené vyrazit ihned s vámi zjistit, kde u vás doma by se nejlépe vyjímal jejich nový pelíšek. Máte-li raději menší chlupáče, v sobotu se ke kočkám přidají i výstavní morčata.
Výstava se navíc přizpůsobila datu konání a provází ji mikulášský spirit, protože vystavovatelé byli organizátory nabádáni, aby se dostavili kostýmovaní za svatého vousáče, případně doprovodný ansámbl čerta a anděla. Pro rodiče tak vzniká ideální příležitost, jak dopřát svým dětem setkání s mikulášskou trojicí a povzbudit je ve znalosti kočičích druhů, děti zase dostanou možnost vybrat si mezi útulkovými kočkami vytoužený vánoční dárek a umučit rodiče vytrvalým naléháním.
Výstava se koná zítra od 9:30 do 17 hodin a v neděli od 9:30 do 16:30 hodin v pavilonu A.

Kateřina Surmanová

Reklama

Restaurace AVION

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Tradiční restaurace, pivo - Holba, Šerák. Denní polední menu. Hotová jídla i minutky. Možnost pořádání firemních akcí, oslav, smutečních hostin. Rozvoz jídel.