Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 5.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Zora si poradila s Porubou, bylo to drama

Sport

17.1.2021

Autor: Petr Pelíšek

Drama. Takový byl zápas házenkářek DHK Zora Olomouc proti Porubě. Hanačky zaspaly začátek zápasu a rychle prohrávaly. Ovšem pak zařadily vyšší rychlostní stupeň a duel dovedly do vítězného konce.

Na Hané zaskočily domácí výběr Porubanky, hned rychle vedly 5:1. Domácí házenkářky se poradily, ani pak ale na soupeře nedokázaly nastoupit dostatečně razantně a stále prohrávaly vysoko, tentokrát o šest gólů 2:8. Na začátku druhé patnáctiminutovky zápasu se ale začalo domácím blýskat na lepší časy, kašpárková s Fryčákovou a Kubáčkovou začaly manko stahovat a držely se za soupeřem o tři branky až do poločasu.

Ve druhé půli se domácím vedlo o poznání lépe. Rychle ztrátu stahovaly a ve 38. minutě Fryčáková dvěma brankami v řadě vyrovnala na 15:15. Poradit se šly hráčky Poruby, i pak ale šňůra Olomouce pokračovala a Hanačky si vypracovaly tříbrankové vedení 18:15. První desetiminutovku druhé půle tak Olomouc vyhrála 8:2 a přestože Porubanky bojovaly, aby se udržely v zápase, dokonce se dotáhly na rozdíl gólu (18:17), pak přišlo dalších pět branek v řadě na straně Olomouce a deset minut před koncem oba týmy dělilo šest tref (23:17). Poruba už nedokázala zápas zdramatizovat, Olomouc si nabyté vedení hlídala a na konci zapisovala výhru 26:21.

„První poločas nebyl podle našich představ. Ne, že by nás Poruba překvapila, ale nebyli jsme úplně připraveni a potřebně agresivní. Začátek jsme nechytili. Ale klobouk dolů, že skóre po prvním poločase nebylo ještě vyšší rozdílem, protože jsme opravdu tahali za kratší provaz. A zákroky Poláškové nás ještě dostaly do hry. Na druhou stranu, druhá půlka, za tu musím tým opravdu pochválit. Bylo tam nasazení a už jsme začali Porubu přehrávat kondičně. Skóre se pak otočilo a potom už to byla euforie,“ řekl trenér DHK Zora Libor Malínek.

DHK Zora Olomouc – DHC Sokol Poruba 26:21 (10:13)

Rozhodčí: Valášek, Vychodil. Sedmičky: 4/2:4/2. Vyloučení: 4:3. ČK: Bambachová (Poruba). Hráno bez diváků.

DHK Zora Olomouc: Polášková, Haládiková – Závišková 1/1, Trumpešová 1, Kapsová,  Jansová 2, Sovová 1, Protivánková, Kašpárková 5, Přikrylová 2, Krajčovičová , Řezníčková, T. Fryčáková 8, Kubáčková 6/2, Žůrková. Trenér Libor Malínek.
DHC Sokol Poruba: Roháčková, Múčková, Hřebejková   – Kučerová, Farářová, Dybalová, Konečná 1, Maiwaelderová 3, Mýlková, Tichá 6, Kavalová 1, Polášková 7/1, Prašivková 1/1,  Desortová 2, Baumbachová, Novobilská. Trenér Ivo Vávra.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

SKI AREÁL HLUBOČKY

Katalog firem » Zábava, volný čas

Ski areál Hlubočky je zimní středisko, které je svou polohou a obtížností sjezdových tratí předurčeno jako ideální lokalita pro rodinné lyžování, snowboarding a každodenní relaxaci po p...