Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 7.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Živá hudba, skvělé jídlo i zábava pro děti. Úřední čtvrť opět ožije Sousedskou slavností

Tipy a názory

25.8.2021

Autor: red

Poslední srpnovou sobotu od 14 hodin opět ožije roh ulic Mozartova a Žilinská tzv. Sousedskou slavností. Organizátoři ze spolku "Úřední čtvrť žije!" se rozhodli navázat na mimořádně pozitivní ohlasy na loňský pilotní ročník a chystají sousedské odpoledne se zajímavým doprovodným programem pro celou rodinu.

Foto: archiv pořadatele

V sobotu 28. srpna od 14 hodin ožije Litovelská 17 (prostranství na rohu ulic Mozartova a Žilinská) již druhou Sousedskou slavností. "Mile nás překvapilo, kolik loni přišlo lidí. Akci jsme uspořádali poprvé a do poslední chvíle jsme netušili, zda vůbec někdo přijde. Nakonec se v průběhu dne zastavily stovky lidí," říká jeden z organizátorů Hynek Melichar. I letos se tak návštěvníci z řad nejen místních obyvatel mohou těšit na sousedské posezení a bohatý doprovodný i občerstvovací program. Nebude chybět ani sousedský stůl, kam každý může přinést své kulinářské výtvory. "Snažíme se, aby byl program letos ještě pestřejší, než minulý rok a oslovujeme další možné vystupující," poznamenává další z organizátorů Štěpán Havran, který má kulturní program na starosti. 

Hlavním motivem akce bude opět architektonická jedinečnost a zajímavá kulturně-společenská historie této jedinečné části Olomouce. Ta začala vznikat na konci 19. století z iniciativy Spolku německých úředníků, odtud název Úřední čtvrť. Pro milovníky historie a architektury bude připravena úspěšná komentovaná procházka čtvrtí s velkým znalcem dějin olomouckých městských částí Vilémem Švecem. Večer si pak budou moci návštěvníci vyzkoušet své znalosti ve vědomostně-zábavním kvízu. Spolek "Úřední čtvrť žije" na akci také představí své další projekty. "Protože nám pandemie zhatila plány na uspořádání dalších kulturně-společenských akcí v průběhu roku, doufáme, že druhý ročník Sousedské slavnosti proběhne bez komplikací," uzavírá za organizátory Kamil Andree.

Máte-li zájem na akci umělecky vystoupit či prezentovat vaši místní firmu či prodejnu, napište na sousedska.slavnost@gmail.com

Více informací se průběžně dozvíte na FB stránce Úřední čtvrť žije.

Reklama

Ortopedická ambulance - MUDr. Aleš Marek

Katalog firem » Zdravotnictví

Pacienty k vyšetření objednáváme osobně i telefonicky 585 506 121, možno i bez doporučení. Čtvrtek - 12:00 - 13:30 - preventivní vyšetření kojenců