Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Žijí ve dne v noci: Masné krámy nabízí ruch nočního života i atmosféru obýváku

Tipy a názory

7.5.2013

Autor: Martina Burýšková

Kdo by je neznal: ještě nedávno plnily neslavnou úlohu sídla tuctové vietnamské tržnice, přetékající nekvalitním asijským zbožím. Už je to ale tři roky, co se z usmolené nákupní ošklivky vyklubaly elegantní prostory s příjemnou atmosférou. Řeč je samozřejmě o Masných krámech, pasáži, která v centru města nabízí přes den zajímavé prostory k posezení, osvěžení, ale i k nákupům, v podvečer pak ožívá ruchem nočního života pod náporem všech, kdo se chtějí jednoduše bavit.

Vlastně se není čemu divit. Masné krámy nabízí vše, co k večernímu povyražení potřebujete. Na své si přijdou jak dámy nad sklenkou dobrého vínka, tak pánové, kteří se nehodlají obejít bez řádného chmelového osvěžení, případně sklenky něčeho ostřejšího. Pro Olomoučany má určitě celá pasáž náboj jedinečnosti. Proč? Kde jinde byste tu pod jednou střechou našli ukrytou vinárnu, kavárnu, pizza bar, ale i galerii s čajovnou a hned naproti diskotéku? Před pár lety sice prošla důkladnou rekonstrukcí, i tak ale zůstala věrná duchu historie a ani diskotéka jí ho nezkazí. Jednoduše proto, že si za ní musíte sestoupit po schodech do sklepení, na to jsme ale v Olomouci už zvyklí. Pokud jste ji ještě nenavštívili, pak třeba dnes večer máte příležitost k prověrce. Club Maxi se chystá na velkou Disco party. Můžete posedět, popít i protančit večer na parketu.

Ale nepředbíhejme. Já osobně bych dala přednost nejprve něčemu vzdušnějšímu. A právě kouzlo téhle pasáže je v tom, že máte vždycky volbu. A to dokonce i v zimě. V létě se tu schováte před slunečním žárem a dusnem, v zimě zase před největším mrazem a přitom jste pořád na čerstvém vzduchu. Pro teplomilce, ale i pro ty, kdo zatouží po poklidnější atmosféře, nabízí každý z podniků i vnitřní variantu. Pokud ale posedíte v průchodu pasáže, máte o zábavu postaráno. Po večerech to tady pulzuje životem, čilým hovorem a nezřídka i živou hudbou a koncerty. Ty má pravidelně na svědomí Galerie Pro radost. Jak se jmenuje, tak i činí. Prostor nabízí výtvarníkům, hudebníkům i divadelníkům a k tomu doslova domácí atmosféru, jako vystřiženou z vašeho obýváku i s nezbytným osvěžením nebo naopak zahřátím v podobě nápoje dle libosti. Žánrům se přitom meze nekladou. Zní tu všechno – folk, jazz, blues, reggae, rock i house, poezie i pěvecké sbory. Celou pasáží. Naštěstí s diskotékou podzemního klubu si hudebně do zelí nelezou.

Pro ty, kdo naopak před poklidem svého obýváku prchají a vyrazili za něčím "výživnějším", co třeba Bruk Pizza Bar? Nebo Vinárna U Šišky? Nekuřácká, s pestrým výběrem vín i pochoutek na zub a pro nevinaře třeba točené pivní speciály. A o víkendu to tu žije až do rána.
Velkou výhodou Masných krámů je samozřejmě i jejich poloha na Dolním náměstí, kde máte všechno po ruce, takže není problém vyměnit takříkajíc lokál. Jednu velkou vadu na kráse ale přece mají. Rekonstrukci. Ta už dlouhé měsíce sužuje Dolní náměstí a s ním i všechny provozovatele zdejších podniků. Nepříliš sympatická kulisa oplocení ruší přes den i večer. Když se pak nad ránem vykulíte lehce společensky unaveni ku domovu, chvíli přemýšlíte, kudy z té oplocené rezervace ven.
Za podívanou ale stojí pasáž také za bílého dne, kdy tu najdete ovocný a mléčný bar, dobroty z Ukrajiny, zajímavé dekorace i hudební retro desky. Přijďte se přesvědčit sami, nejlépe na něco dobrého.

Martina Burýšková

Reklama

Centrum zdraví - bazén s ubytovnou

Katalog firem » Sport » Plavecké bazény, aquapark

Bazén, sauna + pára, fitcentrum, solárium, ubytovna se 75 lůžky, provozování kina, kulturní dům (po rekonstrukci) - plesy, svatby, společenské akce, bankomat u vstupu do areálu. Provozní dob...