Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 9.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Ze tmy ke světlu. Jindřich Štreit zahájí výstavu svých fotografií

Kultura

7.8.2018

Autor: red

V pondělí 13. srpna v 15:30 se v Pevnosti poznání uskuteční slavnostní zahájení výstavy fotografií Jindřicha Štreita s názvem Ze tmy ke světlu.

Soubor čtyřiceti fotografií zachycuje službu vězeňských kaplanů v několika českých věznicích očima a objektivem člověka, který se celý život zabývá sociální tematikou zachycující osudy lidí, kteří žijí na samém okraji společnosti. "Svým profesionálním i lidským přístupem získal Jindřich Štreit otevřené dveře nejen do nejprestižnějších galerií světa, ale především do lidských srdcí těch, které fotografuje, ale i mnoha přátel, kteří jeho práci obdivují," uvedl kaplan Vazební věznice Olomouc a kurátor výstavy Otto Broch, který byl v červenci vyznamenán generálmajorem Petrem Dohnalem za celoživotní službu.

"Výstava měla premiéru 4. července na Velehradě během Dnů lidí dobré vůle, a to u příležitosti oslav 20. výročí kaplanské služby v ČR. Fotografie pana Štreita se setkaly s mimořádným ohlasem návštěvníků z řad významných osobností, ale i poutníků a návštěvníků Velehradu, proto jsme se rozhodli ukázat ji i v Olomouci," dodal Broch.

Výstavu pořádá Vězeňská duchovenská péče z.s. a Univerzita Palackého v Olomouci pod záštitou Františka Jury, náměstka hejtmana Olomouckého kraje.

red

Reklama

Restaurace a pizzerie U Kristýna

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Zveme Vás do útulné restaurace U Kristýna, kde Vás teplo sálající z naší pece přenese do slunné Itálie přímo z centra Olomouce. Vlastní těstoviny a rizota připravované Italským kuchaře...