Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 14.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Ze svodky olomoucké policie: nehoda se zraněním, vykradená auta i poškozený vůz

Krimi

20.2.2019

Autor: red

Foto: Policie ČR

Při nehodě došlo ke zranění osob
V úterý 19. února krátce před desátou hodinou dopoledne došlo v křižovatce ulic Hněvotínská a Okružní k nehodě tří vozidel. "Z prvotního šetření vyplývá, že k nehodě mělo dojít v okamžiku, kdy osobní vozidlo Škoda Octavia, řízené dvaačtyřicetiletou řidičkou, mělo vyjíždět od ulice Hněvotínské a po ulici Okružní, označené jako hlavní komunikace, jelo ve směru od ulice Hraniční osobní vozidlo Škoda Fabia, které řídil šestašedesátiletý řidič. V prostoru křižovatky došlo k jejich střetu. Nárazem bylo osobní vozidlo Škoda Fabia odhozeno do protisměru, kde narazilo do projíždějícího nákladního vozidla Toyota s přívěsem, které řídil jednačtyřicetiletý řidič. Při nehodě došlo ke zranění řidičky vozidla Škoda Octavia a sedmašedesátileté spolujedoucí z vozidla Škoda Fabia, které byly převezeny zdravotnickou záchrannou službou do nemocničního zařízení na vyšetření. Alkohol byl u všech účastníků nehody vyloučen orientačními dechovými zkouškami," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková. Celková hmotná škoda je v tuto chvíli odhadována na předběžně 150 000 korun. "Po provedené prohlídce bylo oběma osobním vozidlům zadrženo osvědčení o registraci vozidla. Přesné příčiny nehody a její okolnosti jsou v šetření," doplnila Urbánková. 

Na Lazcích řádil zloděj
Z trestných činů krádež a poškození cizí věci je podezřelý zatím neznámý pachatel, který se někdy v době z 18. 2. na 19. 2. vloupal do dvou vozidel zaparkovaných v Olomouci na Lazcích. V prvním případě se jednalo o vozidlo Ford Ranger, do kterého se někdo dostal po poškození dveří zavazadlového prostoru, odkud odcizil úhlovou brusku, bundu do deště a návleky na boty. Ve stejném čase a na stejném místě se někdo vloupal také do vozidla stejné tovární značky a ze zavazadlového prostoru odcizil dva rázové utahováky. Celková škoda odcizením je v tuto chvíli odhadována na téměř 21 000 korun, poškozením na předběžně 10 000 korun. V případě zjištění pachatele mu za oba trestné činy hrozí až dva roky za mřížemi.

Poškozené auto v Neředíně
"V úterý 19. 2. 2019 jsme přijali oznámení o poškození vozidla Renault Megane, které bylo zaparkované v Olomouci, části Neředín, a k němuž mělo dojít v průběhu dopoledne dne 16. 2. 2019. Někdo neznámý měl vozidlo poškodit na levé straně, kdy na předním a zadním blatníku a také na předních a zadních dveřích vytvořil vryp. Škoda je v tuto chvíli odhadován na předběžně 40 000 korun. Případ šetříme pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na jeden rok," vysvětlila Urbánková.