Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 2.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Ze svodky olomoucké policie: nehoda, poškrábaná auta, krádež oblečení i alkohol a drogy za volantem

Krimi

8.4.2019

Autor: red

Foto: Policie ČR

Při nehodě se zranili oba řidiči
V sobotu kolem poledne přijali policisté oznámení o dopravní nehodě v prostoru křižovatky ulic Hněvotínská a Okružní. K nehodě mělo dojít v okamžiku, kdy osobní vozidlo Škoda Superb, řízené jednatřicetiletou ženou, mělo jet od ulice Hněvotínské ke křižovatce s ulicí Okružní a chtělo pokračovat přímým směrem a po ulici Okružní, ve směru k ulici Hraniční. Tam se srazilo s osobním vozidlem Škoda Felicia, které řídil šestačtyřicetiletý muž. "Při nehodě došlo ke zranění jak řidičky vozidla Škoda Superb, tak i řidiče vozidla Škoda Felicia. Oba byli převezeni do nemocničního zařízení na vyšetření. Alkohol byl u obou vyloučen orientačními dechovými zkouškami. Celková hmotná škoda je v tuto chvíli odhadována na 170 000 korun. Přesné příčiny nehody, její okolnosti a souvislosti, stejně jako to, co nehodě předcházelo, jsou v šetření," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Cyklisté pod vlivem alkoholu havarovali
V sobotu kolem třinácté hodiny došlo na ulici Sokolská v Olomouci k dopravní nehodě devětatřicetiletého cyklisty. "Jak z prvotního šetřené vyplývá, cyklista, jedoucí směrem ke křižovatce s ulicí Zámečnická, měl z prozatím přesně nezjištěných příčin narazit do levé části osobního vozidla Renault Megane, které stálo zaparkované u pravého okraje vozovky. Následkem nárazu došlo k pádu cyklisty. Se zraněním byl převezen do nemocničního zařízení na vyšetření. Podle prvotních informací měl jet cyklista na jízdním kole bez cyklistické přilby. Přivolaní policisté u něj provedli orientační dechovou zkoušku a naměřili mu 2,60‰ alkoholu v dechu, opakovanou dechovou zkouškou lehce přes 2,70‰ alkoholu v dechu. Nehoda je nadále v šetření," popsala Urbánková.

V neděli krátce před devatenáctou hodinou se na ulici Kpt. Jaroše vyboural jednatřicetiletý cyklista. Při nehodě si způsobil zranění. Přivolaní policisté u něj provedli orientační dechovou zkoušku a naměřili mu přes 2,10 ‰ alkoholu v dechu, druhou dechovou zkouškou přes 2,20‰. 

Alkohol ani drogy za volant nepatří
V sobotu kolem třetí hodiny v noci kontrolovali policisté vozidlo Ford Tranzit. U jednačtyřicetiletého řidiče provedli orientační dechovou zkoušku a naměřili mu kolem 1,90‰ alkoholu v dechu, opakovanými dechovými zkouškami kolem 1,70 a 1,80‰ alkoholu v dechu. Zadrželi mu řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Nyní je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí, mimo jiné, až jeden rok za mřížemi. Téhož dne, tentokrát krátce po desáté dopoledne, kontrolovali policisté v Hejčíně vozidlo Ford Galaxy. U jednatřicetiletého řidiče provedli policisté jak orientační dechovou zkoušku, tak i orientační test na omamné a psychotropní látky. Orientační dechovou zkouškou mu naměřili 0,25‰ alkoholu v dechu, orientační test na omamné a psychotropní látky prokázal přítomnost amfetaminu a THC. Navíc policisté při kontrole zjistili, že vozidlu, které muž řídil, skončila v první polovině února letošního roku platnost technické kontroly.

Vandal poškodil auta
Z trestného činu poškození cizí věci je podezřelý zatím neznámý pachatel, který někdy v době z 6. 4. na 7. 4. poškodil 5 vozidel, která byla zaparkovaná na ulici Boženy Němcové. "Jednalo se o vozidla Opel Astra Caravan, Mazda, Ford Focus, Ford Mondeo a Audi A4 Avant. Na všech vozidlech vytvořil rýhu na pravých předních a zadních dveřích a na třech z nich, stejným způsobem, poškodil i pravý přední blatník. Celková škoda je v tuto chvíli odhadována na 40 000 korun. Pachateli, v případě jeho zjištění, hrozí za uvedený trestný čin až jeden rok za mřížemi," vysvětlila Urbánková.

Mladá žena kradla značkové oblečení
V neděli kolem půl osmé večer byla v jednom z olomouckých nákupních center přistižena při krádeži pětadvacetiletá žena z Olomoucka. V jedné z prodejen se značkovým oblečením si do kabelky uschovala různé oděvní svršky – mikinu, kalhoty, dámské šortky a trika, vše za celkem 4 544 korun, a prošla přes pokladní prostor, aniž by za zboží zaplatila. Následně byla na parkovišti u nákupního centra zadržena ostrahou centra. "Přivolaní policisté zjistili, že mladá žena není žádným nováčkem. V nedávné minulosti byla za obdobnou trestnou činnost soudem odsouzena a potrestána. Nyní jí za trestný čin krádež, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od šesti měsíců do tří let," uzavřela Urbánková.