Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 10.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Ze svodky městské policie: ukradený kabanos, schovaná bunda i koupel v potoce

Krimi

21.1.2019

Autor: red

Olomoučtí strážníci se o víkendu nenudili. Podívejte se, k jakým případům byli povoláni...

Ilustrační foto

Foto: Depositphotos.com

Utekl i s kabanosem
V pátek 21. ledna byli strážníci Městské policie Olomouc vysláni Jeremenkovu ulici, kde mělo v prodejně masa a uzenin dojít ke krádeži. "Pracovnice obchodu hlídce sdělila, že do prodejny vešel mladík, který následně chtěl tlačenku a chléb. Když mu žena řekla, že uvedené zboží nemá, mladík se nahnul přes pult a odcizil dva kilogramy čabajkového kabanosu v hodnotě 300 Kč, se kterým poté z obchodu utekl," uvedl mluvčí MP Olomouc Petr Čunderle. Hlídka muže odpovídajícího popisu spatřila o několik minut později, jak nastupuje do tramvaje na hlavním nádraží. Muž byl dostižen v centru města. "Zde hlídka zjistila, že se jedná o dvacetiletého mladíka v silně podnapilém stavu. Vzhledem k této skutečnosti byl dotyčný převezen na protialkoholní a záchytnou stanici k vystřízlivění, kde mu byla zjištěna hodnota přes dvě promile alkoholu v dechu. Následující den po propuštění z protialkoholní a záchytné stanice byl mladík poučen, že jeho přestupkovým jednáním se bude zabývat správní orgán," doplnil Čunderle.

Opilý muž nemohl vylézt z potoka
Oznámení o podnapilém muži, který se brodí korytem Mlýnského potoka poblíž mostu u sokolovny v Kateřinské ulici a nemůže sám vylézt, přijalo v pátek v odpoledních hodinách Operační středisko Městské policie Olomouc. "Hlídka v místě nalezla muže, kterému následně pomohla vylézt z vody na břeh. Muž strážníkům sdělil, že do vody spadl bez cizího zavinění a poté mu proud potoka odnesl batoh," sdělil Čunderle. Protože byl podnapilý a silně podchlazený, byla na místo přivolána zdravotnická záchranná služba, která se o něj postarala. 

Krádež bundy ho vyjde draho
S informací o zadrženém pachateli krádeže se na městkou policii obrátil v pátek 21. ledna pracovník ostrahy jedné z prodejen konfekce v nákupním centru na Polské ulici. "Zadržený muž si pod svou bundu schoval bundu v hodnotě necelých tisíc korun a s tou následně prošel přes pokladnu, ovšem bez zaplacení. Při řešení krádeže vyšlo najevo, že šestadvacetiletý muž z Karviné byl již v minulosti pro majetkový trestný čin řešen, a proto si ho na místě převzala Policie ČR," uzavřel Petr Čunderle.

Reklama

Kemp Krásná Morava

Katalog firem » Sport » Sportovní zařízení, centra

Příměstské tábory 2024 v kempu Krásná Morava Olomouc v krásném kousku přírody 15 minut pěšky od centra města.

Velké zastřešení, dětské hřiště, atrakce, zábava, sport, bezpečné prostředí.

Přihlašujte již od 1.2.2024 přes elektronické přihlášky.

Těšíme se na Vaše děti na našich programech.