Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 8.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Ze svodky městské policie: falešný poplach, sousedské spory i ukradené pistácie

Krimi

28.2.2019

Autor: red

Ilustrační foto

Foto: Jan Procházka

Z volání o pomoc se vyklubala divadelní role
Včera ve večerních hodinách byli strážníci Městské policie Olomouc vysláni na ulici Rokycanova, kde se mělo v bytovém domě v jednom z bytů ozývat volání o pomoc. "Hlídce se spolu s oznamovatelkou podařilo kontaktovat ženu, která měla údajně křičet. Třicetiletá žena všem zúčastněným uvedla, že je v pořádku a hraje divadlo, kdy si právě nacvičovala svoji roli," uvedl mluvčí MP Olomouc Petr Čunderle.

Strážníci řešili sousedské spory
Ve středu po poledni se na Operační středisko Městské policie Olomouc obrátila starší žena s tím, že její sousedka jí opakovaně bouchá do stropu a tím ji ruší. Strážníci v panelovém domě na ulici U Cukrovaru kontaktovali jak oznamovatelku, tak i její sousedku, která na oplátku uvedla, že oznamovatelka jí opakovaně bouchá do radiátorů. "Vzhledem k tomu, že ani jedna ze zúčastněných se k jednání nedoznala, byla celá věc oznámena správnímu orgánu k dalšímu řešení," doplnil Čunderle.

Chlapci dostali chuť na pistácie
Na trojici chlapců se zadrženým lupem byli včera v odpoledních hodinách upozorněni strážníci Městské policie Olomouc ostrahou supermarketu na třídě Svobody. "Pracovník ostrahy hlídce sdělil, že viděl na kamerovém systému tři mladíky. Jeden měl na sobě batoh, druhý mu do něj dával zboží a třetí stál kousek opodál a neustále se rozhlížel a sledoval okolí. Z jejich jednání bylo evidentní, že spolupracují při krádeži. Poté, co trojice prošla přes pokladnu bez zaplacení, byla zadržena ostrahou. Při řešení incidentu bylo zjištěno, že dva nezletilí chlapci a jeden mladistvý takto odcizili pistácie v hodnotě 300 Kč. Jejich jednáním se bude pro podezření ze spáchání přestupku proti majetku zabývat správní orgán," popsal Čunderle.