Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 14.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Ze svodky městské policie: senior v pyžamu, zajíc ve volejbalové síti i pomalované sloupy

Krimi

9.9.2019

Autor: red

Ilustrační foto

Foto: Archiv redakce

Senior v pyžamu spal v garáži
S nezvyklým problémem se dnes před půl šestou ráno obrátil na městskou policii pracovník ostrahy Fakultní nemocnice Olomouc. Důvodem byl senior oblečený v pyžamu, který spal v areálu garáží místní nemocnice. "Po probuzení seniora strážníci zjistili, že muž je dezorientovaný a podchlazený, ale zároveň není pacientem nemocnice. Ze zdravotních důvodů byl předán na urgentní příjem, kde se o něj postarali lékaři. Mezitím bylo zjištěno, že se jedná o sedmaosmdesátiletého muže, který bydlí v bytě na ulici jen několik stovek metrů od nemocnice. Jak se na místo dostal, se však strážníkům nepodařilo zjistit," uvedl mluvčí MP Olomouc Petr Čunderle.

Zajíc skončil v síti na volejbal
Na zvíře zamotané v síti na volejbal ve sportovním areálu při gymnáziu na ulici Čajkovského byli v sobotu v ranních hodinách upozorněni strážníci Městské policie Olomouc. Hlídka na místě společně se správcem hřiště uvězněného zajíce vysvobodila a následně jej v pořádku na okraji města vypustila do volné přírody. Od začátku roku strážníci řešili celkem 140 odchytů zvířat, kdy v šesti případech se jednalo o odchyty zajíců.

Výtvarné dílo po sobě smazal
"Sloup veřejného osvětlení, semafor, dopravní značka a reklamní vitrína. Na všech uvedených věcech se na třídě Kosmonautů zvěčnil černou fixou v neděli kolem deváté hodiny večer osmnáctiletý mladík, na jehož počínání byli strážníci upozorněni. Hlídka dotyčného nalezla a ten se k věci přiznal," konstatoval Čunderle. Protože se jednalo o omyvatelnou fixu, mladík vše alespoň částečně očistil. Trestu však neunikl a pro spáchání přestupku proti veřejnému pořádku mu byla uložena pokuta.