Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 6.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Zdeněk Pohlreich přiveze do Olomouce svoje Wheels

Zprávy z regionu

26.5.2018

Autor: roc

Do „domovské“ Olomouce se sice Garden Food Festival o víkendu 2. a 3. června vrací už počtvrté, ale s jednou fantastickou premiérou. Právě pro Olomouc si totiž Zdeněk Pohlreich schoval první veřejnou prezentaci svého nového konceptu Wheels Restaurant.

Jak název naznačuje, restaurace je „na kolečkách“ – šéfovo degustační menu se bude podávat v luxusním patnáctimetrovém kamionovém návěsu! Neopakovatelný gastronomický zážitek je vyhrazen pouze pro ty, kteří nezaváhají a zakoupí si speciální vstupenku.

„Wheels dokáže obsloužit najednou až 30 hostů. Je otevřena všem fanouškům, kteří chtějí ochutnat speciality ze Zdeňkových televizních pořadů a kuchařek. Vstupenky na tříchodové menu jsou k mání v předprodeji na ticketportal.cz,“ říká pořadatel gastronomické slavnosti Pavel Vysloužil.

Hlavní myšlenkou nového projektu Zdeňka Pohlreicha je propojení jídla a exteriéru v jedinečný zážitek. Wheels je vysoce sofistikovaný, bezmála 16 metrů dlouhý kamionový návěs, který s 3,5tunovým tažným vozidlem dopraví sen o dokonalém cateringu pod osobním vedením televizního šéfkuchaře kamkoliv.

Během tří hodin od příjezdu se návěs promění v plnohodnotnou klimatizovanou restauraci, nezávislou na přívodu elektrické energie, vody, chladicích a skladovacích prostorech a odpadech vody. S plně vybavenou a funkční kuchyní, útulnou vstupní halou a exkluzivním posezením umí pohostit tři desítky hostů na 75 m2. V případě nutnosti může být během další hodiny doplněna i prostornou venkovní terasou. Svým provedením je Wheels srovnatelný s komfortem „kamenných“ restaurací.