Reklama

Úterý 19. března 2024, svátek má Josef, venku je 1.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Zase ne. Sigma prohrála i s Baníkem

Sport

20.8.2018 aktualizováno 20.8.2018 21:40

Autor: ČTK

Bohužel. Fotbalisté Baníku Ostrava potvrdili vydařený vstup do sezony, když porazili Sigmu 4:1. Hattrickem se o triumf postaral Dame Diop, skóre otevíral Martin Fillo. Za Sigmu snižovala letní posila Pavel Dvořák. Olomouc tak prohrála čtyři z pěti ligových zápasů, z toho potřetí doma...

Sigmě se i nadále nedaří. Doma Olomoučtí prohráli s Plzní, Slavií a vůbec jim nevyšel ani vstup do duelu s Ostravou. Baníku sice chyběl lehce zraněný kapitán Baroš, ale tomu nezabránilo jít už ve 3. minutě utkání do vedení. Po dobré kombinaci ve středu hřiště se míč dostal na pravé straně k Pazderovi, který místo střely ještě volil přihrávku na úplně volného Filla. Pro toho nebyl problém uklidit míč do sítě. Druhou branku přidala Ostrava hned po dalších deseti minutách a tentokrát to bylo z levé strany. Fleišman našel ve vápně Holzera, který předal míč Diopovi, na jehož střelu do protipohybu byl Buchta krátký.

Sigma se ve zbytku prvního poločasu snažila o snížení místy i drtivým tlakem, ale bohužel marně. Přestože i ve druhém poločase byla aktivnější Sigma, Baník pokračoval v lekci z produktivity. Po nádherné akci na jeden dotek uprostřed pole a centru z pravé strany hlavičkoval Fillo na zadní tyč, kde doklepl míč do sítě Diop. Naopak smůlu olomouckých fotbalistů podtrhla dobrá šance Nešpora, kdy míč z jeho kopačky proletěl těsně kolem pravé tyče Laštůvkovy branky.

Štěstí neměla Sigma ani patnáct minut před koncem, když Texlově hlavičce z rohu mnoho do sítě nechybělo. Prakticky z protiútoku se pak prosadil opět Diop a zvýšil vedení Ostravy již na 4:0. Alespoň jednou potěšit domácí diváky se Sigmě povedlo hned po dalších čtyřech minutách, když se po Zahradníčkově centru hlavou prosadil střídající Dvořák, který gólem oslavil první start v hanáckém dresu.

"Všichni u mužstva bychom se měli omluvit fanouškům za to, co jsme předvedli. Byla to otázka naprosté naivity a katastrofálního bránění na úrovní žákovských kategorií. Všichni hráči zahráli pod svoje možnosti. Jestli mám srovnat Baník a Sevillu, tak Sevilla je o dva, možná o tři, levely výš než Baník. Takže pokud budeme bránit stejně jako dnes, tak to zavání průserem," byl po utkání rozzlobený trenér Václav Jílek. 

ČTK

Reklama

Půjčovna karavanů Olomoucko - ADVENTURING.CZ

Katalog firem » Cestovní ruch

Nový způsob, jak si užít dovolenou. V tom nejlepším smyslu slova. Stačí zapřáhnout a dobrodružství začíná. Na vlastní pěst bez konkrétního cíle …