Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 5.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Začátek léta v Olomouci opět zpříjemní Cirk La Putyka i Losers Cirque Company. Vstupenky na Cirkuzkus lze zakoupit za zvýhodněnou cenu

Kultura

6.3.2023

Autor: red

Divadlo na cucky pokračuje v Olomouci v postcovidové tradici novocirkusových přehlídek na začátku léta. Cirkuzkus 2023 pobaví diváky v termínu 8. až 11. června v areálu Letního kina, ale i na Dolním náměstí. Přijede věhlasný Cirk La Putyka nebo Losers Cirque Company.

Foto: Losers Cirque Company

"Oslovili jsme špičky současné novocirkusové scény a našli nový termín. Doufáme, že bude vyhovovat většině rodin, předchází totiž konci školního roku, prázdninám a dovoleným," uvedl mluvčí Divadla na cucky Zdeněk Vévoda. "Po novém cirkusu je mimořádná poptávka nejen v Olomouci, registrujeme zájemce o vstupenky z celé Moravy, občas jde i o diváky z Prahy. Někdy mají problém v hlavním městě najít nevyprodané reprízy, jindy si možná chtějí udělat výlet," dodal.

Organizátoři z Divadla na cucky zvou podobné soubory každoročně již od léta 2020, kdy tak reagovali na covidová omezení. Letos se v červnových večerech publiku představí Cirk La Putyka s představením BOOM vol. 2, a to hned dvakrát. "Na programu je i strhující akrobatický muzikál Nebesa ansámblu Losers Cirque Company, na němž se podílí také věhlasná taneční skupina 420PEOPLE a pěvecký sbor Maranatha Gospel Choir. Tyto highlighty v Letním kině pak doprovodí exkluzivní workshopy souborů pro veřejnost nebo vystoupení Italky Clary Larcher s představením Araké. To se odehraje na Dolním náměstí a bude přístupné zdarma," upřesnil Vévoda.

Vstupenky na nejočekávanější tituly nabízejí pořadatelé již od prosince za zvýhodněnou cenu 490 a 350 Kč (sleva platí pro seniory, držitele průkazů ZTP a děti od 3 let či studenty). Od 23. května budou lístky k dispozici za vyšší sumu – základní za 650 a zlevněné za 450 Kč. Zakoupit je můžete na webu divadla www.divadlonacucky.cz nebo v síti Ticketportal.