Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 11.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Začal svoz vánočních stromků. Víte, jak s nimi naložit?

Zprávy z regionu

6.1.2020

Autor: red

Od dnešního dne můžete vyhazovat vánoční stromky k popelnicím a kontejnerům, právě 6. ledna totiž začíná svoz jehličnanů, který je plně v režii Technických služeb města Olomouce.

Ilustrační foto

Foto: Archiv redakce

Vánoční stromky budou odvážet posilové vozy technických služeb minimálně ve třech svozech za týden. Na začátku ledna samostatně, a v době od 21. do 31. ledna už společně se zimním svozem bioodpadu. Stromky je vhodné ukládat vedle stanovišť tříděného odpadu.

"Odstrojené stromky mohou lidé odložit ke kontejnerovému stání nebo je také odevzdat ve sběrových dvorech v Neředíně a v Hodolanech. Stejně tak je možné stromky nastříhat a dát do nádoby na bioodpad nebo je položit vedle nich," říká Pavla Holubčíková z Technických služeb města Olomouce. Vánoční stromky jsou následně zpracovávány společně s bioodpadem na kompostárnách v Křelově nebo Olomouci - Novém Dvoře.

Odložené vánoční stromky nemohou sloužit jako zpestření stravy v zoologických zahradách. Nelze totiž zaručit dokonalé odstrojení stromečků a zvířata by se mohla o kovové háčky těžce poranit. Ze stejného důvodu se zakazuje zavážet stromky do lesa, aby nedošlo k ohrožení zvěře.

Lze darovat stromeček do zoo?

Do zoo stromky vůbec nedávejte, tady se můžete podívat na důvod