Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Z Našeho gruntu je nové Sklizeno! Oblíbené produkty zůstávají, těšte se na novinky v sortimentu

Tipy a názory

17.10.2019

Lenka Šimková

Na Dolním náměstí v Olomouci fungoval řadu let obchůdek Náš grunt, který nabízel farmářské a lokální potraviny, přičemž nejvíce si lidé navykli chodit na chléb z parní pece. Pro stálé zákazníky tak může být šok, že na místě gruntu teď stojí nová prodejna Sklizeno. Nemusíte se však bát, obchod sice oblékl nový kabát, oblíbený sortiment ale zůstal a navíc dojde k jeho rozšíření o další poctivé dobroty, na kterých si také zaručeně pochutnáte! ;-)

Samotné Sklizeno není v Olomouci žádnou novinkou. Stávající prodejna, která se nachází na ulici 8. května, otevřela před šesti lety a těší se stále větší oblibě zákazníků. Počátkem týdne otevřelo Sklizeno novou pobočku na místě bývalého gruntu na Dolním náměstí a dle slov jejího majitele se zákazníci nemusí obávat, že by tím vymizely z regálů jejich oblíbené produkty. "Před nějakou dobou jsem dostal nabídku, jestli bych se kromě pobočky Sklizena nechtěl starat i o prodejnu na Dolním náměstí. Jelikož Náš grunt spadá už zhruba dva roky pod společnost Sklizeno Foods, nebyl jsem proti, ale přál jsem si, aby obchod začal vystupovat pod značkou Sklizeno. Ta si přece jen více zakládá na designu a chtěl jsem prostory prodejny co nejvíce zatraktivnit pro zákazníky, aby zde vzniklo příjemné a přehledné prostředí k nakupování," říká s úsměvem Jiří Selucký, majitel olomouckého Sklizena.

Foto: Jan Procházka

A prostory skutečně prokoukly. Najdete zde přehledně rozdělené zboží, které doplňují barevné nápisy informující o kvalitě potravin, na které si Sklizeno obzvlášť zakládá. I přes výraznou proměnu prodejny se však nemusíte bát, že už v ní nenajdete své oblíbené potraviny. "Od začátku jsem věděl, že i když dojde ke změnu značky a designu prodejny, tak že nejoblíbenější produkty, na které sem lidé byli zvyklí chodit, chci v nabídce zachovat. Zároveň jsme sortiment doplnili o nabídku toho nejžádanějšího, pro co lidé chodí do stávajícího Sklizena", dodává Selucký.

Foto: Jan Procházka

Pokud jste tedy byli do gruntu zvyklí chodit na skvělý chléb z parní pece, tak i ten najdete ve stálé nabídce Sklizena. Z uzenin zůstává v nabídce i velmi oblíbená Ušákova šunka z Uzenin Zajíček, dále nebudou chybět kuřata z farmy, vyzrálé hovězí maso, vajíčka i mrkvové a pohankové koláče a nově by se v nabídce mohly objevit také raw dezerty. Do budoucna by měla být k dostání i čerstvá zelenina. "Pro tu momentálně hledáme vhodného dodavatele, ale rozhodně ji zde chceme prodávat," říká Selucký. Dále v nabídce najdete nejrůznější müsli, oblíbené směsi Mixit, ovesné kaše, kvalitní medy, bylinné sirupy, čokolády i různé druhy paštik a mléčných výrobků. "Nechtěl bych, aby na nás byli zákazníci naštvaní, že jim v nabídce něco ze stálého sortimentu chybí. Pokud by byla větší poptávka po něčem, co zrovna v nabídce nemáme, tak je vše o domluvě a v případě potřeby je možnost další zboží nějakým způsobem doobjednat," vysvětluje Selucký.

"Lidé by měli pochopit, že jsme jim nevystrnadili jejich oblíbený obchod, ale že jsme jej de facto vylepšili," říká Jiří Selucký, který se v prvních týdnech bude osobně v nové prodejně věnovat zákazníkům.

Foto: Jan Procházka

Do budoucna by se prodejna mohla ještě více proměnit a zákazníci by si zde mohli koupit kávu či potraviny k přímé konzumaci. "V brněnské prodejně nám poslední dobou celkem dobře funguje koncept 'shop & eat', kdy si lidé na prodejnu mohou přijít nakoupit zboží, které si odnesou domů, ale také si mohou dát třeba párek v rohlíku, sekanou v housce, nebo kávu a nějaký z dezertů. Byl bych hrozně rád, kdyby se mi tohle povedlo vybudovat i v Olomouci a právě tenhle prostor by mohl být v létě zajímavý. Dovedu si zde představit malou zahrádku s výhledem na náměstí, ale zatím nechci předbíhat," uzavírá s úsměvem Selucký.