Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 7.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Walkers on the Moon přicházejí s kalendářem aktů, inspirovaným červenou knihovnou

Kultura

4.11.2019

roc

Walkers on the Moon, autorská fotografická dvojice Jan a Klára Procházkovi, přichází s novým kalendářem na rok 2020. Při fotografování se tentokrát inspirovali červenou knihovnou. Třináct černobílých aktů je protkaných autentickými ústřižky z románů pro ženy a dohromady tvoří pikantní příběh, vinoucí se celým rokem. Projekt můžete až do čtvrtečního rána podpořit na Startovači, kde je možno kalendář zakoupit v předprodeji a přispět tak na jeho vznik.

I letos přichází autorská fotografická dvojice Walkers on the Moon s kalendářem. Ten s číslovkou 2020 dostal jméno Naked stories. "Letos jsme kalendář pojali tím nejčisčím možným způsobem. Jako akty na čistém bílém pozadí," vysvětluje Klára Procházková. Dvojice ale nechtěla jen naskládat fotografie za sebe. "Ve všem, co děláme, je vždycky nějaké pozadí, nějaký příběh. A k tomuto nás vlastně inspirovala četba brakové ženské literatury, tedy červené knihovny," usmívá se Procházková. Sama v rámci přípravy na projekt přečetla více než deset románů, v nichž ženy končí v náručích urostlých svalovců s duší romantiků, orgasmus dvojice prožívá zásadně společně a nejlépe pětkrát za sebou a v nichž si bohatí úspěšní muži vybírají za partnerky zásadně ty nejzakřiknutější dívky s tlustými brýlemi na očích. 

"Když mi Klára četla ty úryvky, uvědomili jsme si, že je v tom hodně zvláštní poetika. A že ty věty, vytržené z kontextu, jsou vlastně nádherné! Takovým jazykem se nikde jinde nemluví. Ty věty jsme z knížek vystříhali, propojili je do úplně nových souvislostí a protkali jsme jimi kalendář, vlastně jsme ho z nich ušili," vysvětluje Jan Procházka. Každá z dvanácti dívek si kromě fotografování zahrála i v doprovodných spotech. "Řekli jsme si, že by bylo krásné, kdyby ta slova někdo i slyšel naživo. Tak jsme poprosili naše modelky, aby si vybraly z opravdu veliké nabídky výstřižků a ten jeden vybraný nám řekly na kameru. Bylo zvláštní pozorovat, že ty nejpikantnější kousky si většinou vybraly dívky, do kterých bychom to neřekli. A naopak," doplňuje Procházková.
Všechny snímky jsou foceny na přístroje Yashica Mat a Pentacon Six, pocházející z šedesátých let minulého století. "Tak nějak pořád věříme na poctivou ruční práci. Fotka na filmu má duši a to je pro nás hlavní," říkají k tomu Walkers on the Moon.

Foto: Walkers on the Moon

Kalendář se letos Walkers rozhodli financovat formou crowdfundingu. "Velice se nám tahle forma líbí, je to vlastně přímá komunikace s našimi fanoušky. Prosíme je o podporu naší činnosti. Je to něco trochu víc, než lajkování. V kampani na Startovači si mohou lidé koupit nový kalendář, ale máme tam spoustu dalších možností podpory. Od pohlednic, přes ručně vyvolané fotky, plakáty, starší kalendáře až třeba po výlet s námi za focením aktů. To jestli si někdo koupí, zažije opravdu naši práci se vším všudy a myslím, že na to bude vzpomínat vážně dlouho," uzavírá Procházka.

Foto: Walkers on the Moon