Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 17 °C

Vychutnejte si romantickou večeři ve dvou! Víme, které restaurace chystají speciální valentýnské menu

Valentýn

6.2.2024 aktualizováno 13.2.2024 11:11

Lenka Šťastná

I když je to klišé, vážně to platí. Láska prochází žaludkem. A ať už Valentýna slavíte, nebo vás nechává chladnými, pozváním vaší drahé polovičky na romantickou večeři rozhodně nic nezkazíte. Kde všude se v Olomouci bude podávat valentýnské menu? Inspirujte se naším gurmánským speciálem, nabídka vypadá více než lákavě... ;)

Valentýnské menu si vychutnáte v...

11. - 14. 2. / Bounty Rock Cafe / menu ZDE / rezervace na 739 137 138 nebo lucie@bountyrockcafe.cz 
13. - 14. 2.Maison Viet / menu ZDE / rezervace na 774 449 299
14. 2. / Bistro Paulus / menu ZDE / rezervace přes smsticket
14. 2.Asado grill / menu ZDE / rezervace na 722 290 091 nebo info@asadogrill.cz 
14. 2. / Telegraph / menu ZDE / rezervace na 773 482 293 nebo na webu
14. 2. / Bistro Helen / menu ZDE / rezervace pomocí formuláře →
14. 2. / Lobster Family Restaurant / menu ZDE / rezervace pomocí formuláře →
14. 2.Bistro Nro 66. / menu ZDE / rezervace na tel.: 585 750 003, 731 958 860 nebo bistronro66@gmail.com 
14. 2. / Svatováclavský pivovar / menu ZDE / rezervace na tel.: 585 207 517
14. 2. / Hi5h lounge bar & restaurant / menu ZDE / rezervace na 775 518 292 nebo highfiveolomouc@gmail.com 
14. 2. / Restaurace Stodola / menu ZDE / rezervace na tel.: 702 117 462 nebo na webu
14. 2. / Restaurace Bristol / menu ZDE / bez rezervace
14. 2. / Grill Pub Svoboda / menu ZDE / rezervace na tel.: 585 415 483 nebo přes formulář
14. 2. / Café Restaurant Caesar / menu ZDE / rezervace na 585 229 287 nebo na restaurant.caesar@email.cz 
14. - 17. 2. / Restaurace a pizzerie U Kristýna / menu ZDE / rezervace na webu
14. - 17. 2. / Nutrend World / menu ZDE / rezervace na tel.: 583 842 503

Valentýn v letošním roce připadá na středu a většina restaurací si připravila speciální menu právě pro tento jediný den. S předstihem ale Valentýna můžete oslavit v Bounty Rock Cafe, kde se menu nejen pro zamilované bude podávat od neděle 11. až do středy 14. února. Tříchodové menu se skládá z předkrmu ve formě bruschetty s parmskou šunkou a sušenými rajčaty, jako hlavní chod můžete zvolit grilovaný telecí váleček, vepřovou panenku nebo filet z lososa a na závěr vás čeká vanilkové Crème brûlée. Cena tříchodového menu je 799 korun za osobu

Pokud patříte k milovníkům sushi a japonské kuchyně, tak si ve dnech 13. a 14. února určitě zajděte na valentýnské menu do restaurace Maison Viet. Nabídka vypadá více než lákavě a kromě japonských delikates vás čeká sladká tečka v podobě kokosové zmrzliny. Celková cena menu pro dvě osoby je 1 700 korun.

Ve středu 14. února pak chystá speciální nabídky většina restaurací. Od 18 hodin si můžete vychutnat valentýnský degustační večer v Bistru Paulus, kde vás čeká pětichodové menu sestavené šéfkuchařem Petrem Stokláskem. Ochutnáte třeba šlehaný kozí sýr, delikátní mrkvový krém se zázvorem, mořského vlka a paellou a krevetami nebo telecí pečeni se smrži a hráškem. Chybět nebude ani valentýnský dezert a menu si můžete zakoupit i s vinným párováním. Cena za osobu je 1 890 korun, menu včetně vinného párování stojí 2 590 korun.

Nová restaurace Asado grill, kterou najdete v zadní části Caffé Opera na Horním náměstí, také láká na lahodné degustační menu. Během něj si vychutnáte grilovanou hřebenatku jako předkrm, dále telecí svíčkovou v lardu s bramborovým gratinem a jako dezert Crème brûlée s karamelovou omáčkou. Celková cena menu za osobu je 1 290 korun.

Telegraph tentokrát láká na sedmichodové menu, během kterého vás čekají šneci s bylinkovým máslem, telecí tataki, gazpacho s delikátní rybou, šťavnatý králík jako hlavní chod a nebude chybět ani sladká tečka v podobě zmrzliny a čokoládových pralinek. Cena celého menu včetně vinného párování je 1 559 korun za osobu.

V Bistru Helen pro vás chystají valentýnskou nabídku plnou dokonalých chutí po celý den, a to už od 11 hodin. A na své si přijdou milovníci masa i vegetariáni. V rámci valentýnské nabídky můžete vybírat mezi lososovým tatarákem, hovězím carpacciem, lilkovým steakem, telecí svíčkovou či dušenými slávkami s kokosovým mlékem. Chybět nebude ani dezert ve formě valentýnského srdce.

Že láska začíná zážitkem vás přesvědčí v Lobster Family Restaurant, kde vás čeká tříchodové menu, ke kterému navíc každý dostane jako dárek welcome drink a petit four. A na co se můžete těšit? Mušle sv. Jakuba s dýňovým krémem jako předkrm, kachní prso, bramborové gnocchi a růžičková kapusta jako hlavní chod a na závěr vás čeká mechový piškot s bílou čokoládou. Cena menu je 999 korun za osobu.

Valentýnské degustační menu si můžete vychutnat i v Bistru Nro 66. v Šemberově ulici. Šéfkuchař Lukáš Velšmíd pro vás připravil samé lahůdky. Čeká vás kroketa z parmazánu na římském salátku jako předkrm, dále krém ze spálených brambor a jako dezert se podává čokoládové brownies se slaným banánovým karamelem. Hlavní chod pak můžete vybírat mezi dančím hřbetem s červenou řepou a jablečným pyré nebo vyzkoušejte filet z candáta s citronovou omáčkou. Cena menu za osobu je 1 099 korun, menu s vinným párováním stojí 1 649 korun.

Foto: Depositphotos.com

Ve Svatováclavském pivovaru vás čeká prosecco, listový salátek a baby mozzarella nebo jemná paštika jako předkrm. Hlavní chod můžete vybírat mezi vepřovou panenkou ve slanině s gratinovanými brambory nebo filetem z tresky tmavé svíčkové se zeleninovou caponatou. Na závěr vás čeká dezert v podobě čokoládového brownies. Cena pro dvě osoby je 1 380 korun.

Restaurace Hi5h si pro vás připravila valentýnské menu plné indických pokrmů, a to jak ve vegetariánské, tak i masové verzi. Dále vás čeká originální výzdoba a valentýnský koktejl. V rámci předkrmu tak můžete vyzkoušet grilovaný indický sýr Paneer nebo marinové kuřecí kousky v těstíčku z vaječných bílků, hlavní chod pak vybírejte mezi kuličkami Kofta v rajčatovo-máslové omáčce podávané s bylinkovou rýží nebo vyzkoušejte marinované kuřecí kousky v omáčce z rajčat, cibule a Methi koření podávané se skládaným indickým chlebem. Na výběr je i ze dvou dezertů a nechybí speciální valentýnské Daiquiri. Cena vegetariánského tříchodového menu je 499 korun, za masovou verzi zaplatíte 549 korun.

Také Restaurace Stodola zve na valentýnské degustační menu, které hned na úvod nabídne bruschettu s uzeným lososem a avokádovou salsou s rajčaty jako předkrm. Hlavní chod si můžete vybrat mezi grilovaným krůtím prsem ve slanině s opékanými bramborovými noky a parmazánovou omáčkou nebo zvolte hovězí rump steak, lanýžový demi-glace a steakové hranolky. Jako dezert se podává čokoládový cheesecake s malinovou omáčkou a k menu nebude chybět láhev růžového prosecca a kytička pro partnerku. Celková cena včetně láhve prosecca je 1 599 korun.

Pokud si se svojí drahou polovičkou rádi vychutnáváte pizzu, tak by vám neměla uniknout zajímavá valentýnská nabídka Restaurace Bristol. Na Valentýna se od 15 hodin můžete těšit na pizzu 1+1 zdarma pro zamilované páry. Akce restaurace je doplněna citátem "P.S. Za vášnivý polibek, vám to i uvěříme," tak se neostýchejte! ;)

Valentýnské menu si můžete vychutnat i v Grill Pubu Svoboda ve Slavoníně. Těšit se můžete na speciální valentýnské menu v rámci kterého vás čeká tartar z čerstvého tuňáka, krémová polévka se smrži, steak Rosiini, hovězí žebra nebo dokonce i valentýnský burger. Chybět nebude ani dezert a pokud vás valentýnská nabídka nezaujme, tak můžete vybírat z nabídky stálého jídelního lístku. Restaurace bude výjimečně pro tuto příležitost otevřena ve středu od 16 do 22 hodin.

Také Café Restaurant Caesar na Horním náměstí chystá Valentýnské menu. Čeká vás prosecco jako přípitek, dále grilovaná tygří kreveta na másle a sépiovém rizotu a dámy si pochutnají na steaku z norského lososa s bylinkovým máslem a bramborovo-hráškovým pyré. Pro pány pak šéfkuchař Radek Martinek připravil hovězí rump steak na grilu s pepřovou omáčkou a restovanými brambůrky. Nechybí ani carpaccio z ananasu glazované na Malibu a podávané s pěnou z bílé čokolády jako dezert. Cena menu pro dvě osoby je 1 385 korun.

Pokud vám nevyjde zajít si se svou drahou polovičkou na romantickou večeři přímo ve středu 14. února, tak nemusíte smutnit. Restaurace a pizzerie U Kristýna chystá valentýnské menu od středy 14. do soboty 17. února. Čeká vás carpaccio z červené řepy s kozím sýrem jako předkrm, dále můžete vybírat mezi telecím hřbetem s jemnou pepřovou omáčkou, grilovaným candátem se špenátovými taglitaellemi či sýrovo-salámovou pizzou ve tvaru srdce. Jako dezert pak můžete vyzkoušet jemné bochánky plněné šlehačkou a ovocem.

Valentýnskou večeři si od 14. až do 17. února můžete vychutnat také v Nutrend Worldu, který kromě gastronomického zážitku nabízí i možnost zakoupit dárkový poukaz na párovou valentýnskou masáž či zvýhodněný valentýnský pobytový balíček. Co se týká menu, tak to potěší všechny mlsné jazýčky. Čekají vás grilovaná chapadla z kalamárů s hráškovým pyré a topinamburový krém s mléčnou pěnou, dámy si dále pochutnají na sous-vide kachním prsu s pastinákovým pyré, pánové se mohou těšit na vyzrálý Rib Eye steak s artyčokovým pyré a jako dezert se podává craquelin s pařížským krémem a sušené palačinky v mléčné čokoládě, k tomu kokosová espuma a maliny. Cena valentýnské večeře je 949 korun. za osobu

Pokud jsme vás navnadili, tak si neváhejte včas udělat rezervaci ve vybraném podniku. Valentýn se nezadržitelně blíží... ;)