Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 6.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Vychutnejte si romantickou večeři ve dvou... Víme, kde chystají speciální valentýnské menu

Tipy a názory

30.1.2020

Zuzana Doleželová

I když je to klišé, vážně to platí - láska prochází žaludkem. A ať už Valentýna slavíte, nebo vás nechává chladnými, pozváním vaší drahé polovičky na večeři při svíčkách rozhodně nic nezkazíte. Kde všude se v Olomouci bude podávat valentýnské menu? Inspirujte se naším gurmánským speciálem, meníčka vypadají více než lákavě...

Lobster Family menu ZDE / rezervace u personálu, na tel. 730 892 286, na e-mailu lobster@lobster-restaurant.cz nebo na webu
Nutrend World / menu ZDE / rezervace na tel. 583 842 503
Restaurace a pizzerie U Kristýna / menu ZDE / rezervace na tel. 604 996 112
Hostinec a pivovar Chomout / menu ZDE
Restaurace Dolní Bouda / menu ZDE / rezervace na tel. 774 126 666
Garnet restaurace a penzion 
menu ZDE / rezervace ne tel. 585 233 251
Archa restaurant / menu se připravuje / rezervace na tel. 736 613 569
Taverna Allegra / menu ZDE /
Restaurace U Rytíře / menu ZDE / rezervace na tel. 774 812 980
Hotel Zámek Velká Bystřice / menu ZDE / rezervace na tel. 585 351 451, nebo na e-mailu recepce@hotel-zamek.cz 
Svatováclavský pivovar / menu ZDE / rezervace na tel. 585 207 517
Penzion U Bláhů / menu ZDE

Ilustrační foto

Foto: Depositphotos.com

Láska začíná zážitkem! Restaurace Lobster Family láká na valentýnské menu, kterému neodoláte. Co se bude podávat? Prosecco, amuse bouche, jako předkrm perlička, celer, višně, microgreens. Hlavní chod pro něj láká na telecí ramínko, brambory, podmáslí, guanciale, rozmarýn, ženu čeká filet z pražmy, rýže, špenát, šafrán. Jako dezert se budou podávat jahody, prosecco a pistácie. Cena menu je 799 korun na osobu, večeře se bude servírovat v 17:00 a ve 20:00.

Na romantickou večeři zve rovněž Nutrend World. Slavnostní tříchodové menu si můžete vychutnat 14. a 15. února, a to od 18:30. Jako předkrm se podávají ústřice á-la Rockefeller, tuňák v sezamové krustě, restovaná zelenina, skleněné nudle, teriyaki čeká na něžné pohlaví, muži se mohou těšit na hovězí svíčkovou Wellington, lišky a pečenou bramboru. Dezert v podobě sweet painting on the table bude skutečnou sladkou tečkou. Cena je 650 korun za osobu.

Oslavit Valentýna můžete také U Kristýna. Menu a jeho chody si lze navolit dle chuti. Co vás čeká? Tak třeba flan z ovčího sýru a chřestu s krémem z pečené červené řepy, holandskou omáčkou a křepelčím vejcem, dýňová krémová polévka se zázvorem a nočkem ricotty, filírované kachní prso s omáčkou ze švestek, pancetty a slivovice, máslové grenaille, mousse al cioccolato nebo tenké plátky lososa marinovaného v brandy, citrusech a bylinkách, raviolli srdíčka plněná krevetkami a výhonky tuřínu s jemnou omáčkou z pečených paprik a smetany, grilovaná filátka z halibuta grónského či křehké srdce z piškotového těsta... Info o cenách zde.

Na zajímavé meníčko láká Chomout, a to až do 16. února. Co takhle telecí paštika se slaninovým prachem a lesním ovocem, bramborový krém se zeleninovými chipsy a lanýžovým olejem, roláda z kuřecího prsa plněná houbami s bramborovými noky opečenými na másle s oříšky nebo filátko z okouníka, mačkaný hrášek a bramborovo-lanýžové pyré? A jako specialitka samozřejmě nemůže chybět pivní zmrzlina. ;)

Restaurace Dolní Bouda zve na sekt, parmskou šunku s kozím sýrem, fíkem a domácí houstičkou, jako hlavní chod se bude podávat krůtí steak se zelenými fazolkami a pancettou nebo tenderloin, steakové hranolky pečené na sádle s omáčkou dle výběru nebo šafránové rizoto se zeleninou a parmazánem. Dezertu v podobě čokoládové pěny nebo řemeslné zmrzliny jen těžko odoláte. Cena menu pro 2 osoby je 1200 korun.

Přijďte oslavit svátek zamilovaných do restaurace Garnet. Čeká vás prosecco s jahodou, italský tataráček, ciabatta nebo marinovaný filet lososa na rukolovém salátku s granátovým jablkem, ciabatta. Na výběr bude ze dvou polévek: dlouze táhlý vývar z hovězích kostí s kořenovou zeleninou a celestýnskými nudlemi či hříbkové cappuccino. I hlavní chod bude dvojí: supreme z perličky s redukcí z červeného vína z Kalábrie, pečené brambůrky ve slupce na bylinkách či vyzrálý hovězí brisket pečený s bylinkami na kořenové zelenině s bramborovým pyré. A dezerty zní také velmi lákavě: malinový fondán se šlehačkou nebo panna cotta s lesním ovocem. Za menu zaplatíte 650 korun, za dvě osoby pak 1200 korun. Večeře se podává v 17:00 a ve 20:00.

I Archa restaurant připravuje na 14. února valentýnské menu, to se však zatím teprve chystá.

Taverna Allegra má na výběr ze dvou menu - klasického a rybího. V tom prvním nechybí tagliatelline San Marino s domácím ragú a fazolkami, vysoký roštěnec na rozmarýnu a olivovém oleji, mascarpone a červené víno Sangiovese. V tom druhém jsou pak těstoviny se slávkami a krevetami, krevety na červeném víně, mascarpone a bílé víno Pinot grigio. Vždy se můžete těšit na prosecco jako pozornost podniku. Cena klasického menu je 489 korun, toho rybího pak 589 korun.

To restaurace U Rytíře má naplánovaná dvě menu, v obou dvou variantách figuruje prosecco. Jedno menu zahrnuje sušenou kýtu plněnou švestkou a bylinkami, steak z kuřecích prsíček s medovo-hořčičnou omáčkou, pečené rozmarýnové brambory a tvarohovo-šlehačkový dezert s jahodami, to druhé zase kuřecí salátek s rukolou, vepřovou panenku plněnou prosciuttem na listovém špenátu, šťouchané brambory s cibulkou a čokoládový dort. Za první menu zaplatíte 289 korun, za druhé o deset korun víc.

14. a 15. února můžete zajít do hotelu Zámek Velká Bystřice, kde se chystá toto valentýnské menu: prosecco, losos, šalotka, avokádo, olivy, limeta a focaccia jako předkrm, polévka: řepa, maliny, mrkev, sezam, křen, smetana, jako hlavní chod pak hovězí svíčková, chilli, pomeranč, čokoláda, grenaille, fenykl, ředkvička a jako dezert Red Velvet, bílá čokoláda, višně, houba, růže, meringue.

Ve Svatováclavském pivovaru vás čeká prosecco, carpaccio z červené řepy, listový salátek, sýr FETA, toast nebo jemná paštika, vlašské ořechy, glazované brusinky, chléb jako předkrm. Jako hlavní chod se podává kachní prsíčko, demi glace s koňakem, bramborové pyré, hoblinky parmazánu nebo vepřová panenka, pancetta, švestková omáčka, smetanové gratinované brambory a na závěr pak čokoládový fondán, jahodový couliss, šlehačka, máta. Cena pro dvě osoby je 1100 korun.

A menu pro zamilované se bude podávat i v penzionu U Bláhů. Čeká vás hovězí vývar s játrovými knedlíčky, domácí kachní paštika, dámy si pochutnají na steaku z lososa, pánové zase na vepřové panence plněné švestkami a slaninou. Na závěr vás čeká jahodový sen se šlehačkou. Cena menu pro jednoho je 445 korun.

Dobrou chuť!

Valentýnská menu průběžně doplňujeme podle údajů, které nám poskytují jednotlivé restaurace.