Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 4.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Vychutnejte si Itálii na talíři! František Pospíšil z restaurace Lobster láká na degustační večer

Zprávy z regionu

18.3.2019

Zuzana Doleželová

Už 23. března se v Lobster Atmosphere koná další degustační večer. Tentokrát se podíváme do Itálie s novým sous-chefem a specialistou na italskou kuchyni, Františkem Pospíšilem. Přijďte zjistit, jak má chutnat opravdová La Cucina Italiana...

František Pospíšil miluje italskou kuchyni odmala. "Už na základce jsem si občas doma připravoval těstoviny - o gastronomii jsem nic nevěděl, stačilo, že to bylo rychlé, bavilo mě to a moc mi to chutnalo. Tam se zrodila má láska k vaření a italské kuchyni jako takové, " říká s úsměvem sympatický sous-chef. Řadu let pracoval v Ambiente Pizza Nuova v Praze. "Tam jsem se naučil dělat pastu a pravou neapolskou pizzu. Absolvoval jsem mimo jiné školení přímo v Neapoli," popisuje s takovým nadšením, že byste si nejradši jednu hned objednali. Zkušenosti sbíral také v hotelu Corinthia, Gastro Group nebo v Park Café Restaurant. V Zábřehu už sedm let provozuje vlastní rodinnou restauraci zaměřenou na neapolskou kuchyni.

"Italská kuchyně je velmi rozmanitá a zároveň jednoduchá. Pracuje s čerstvými surovinami a to mám rád. Miluju těstoviny, ryby, mořské plody... A samozřejmě pizzu. Pizzu, kterou dělám přímo podle neapolské receptury, pochopitelně se surovinami, které k ní patří," vyjmenovává František Pospíšil s tím, že kromě pizzy asi ze všeho nejraději připravuje spaghetti ai frutti di mare.

Foto: Jan Procházka

Na degustačním večeru budete moci ochutnat prvotřídní delikatesy z italské kuchyně. To vše s vinným párováním. "Musím říct, že to bude moje velké poprvé a moc se těším. Bude to čerstvé, rozmanité, chutné a příjemné," láká Pospíšil. "Zejména rybí polévka a tortelloni jsou za mě top," dodává.

Co se bude podávat?
AMUSE BOUCHE - lososovitý pstruh, avokádo, sépiový chips, creme fraîche

ANTIPASTI - hovězí tartar, lanýžový krém, parmazán

ZUPPA DI PESCE - rybí polévka s mořskými plody

PRIMI PIATTI - tortelloni s ricottou, gorgonzolová pěna, vlašské ořechy, hruška

SECONDI PIATTI - telecí ramínko, žlutá karotka, divoká brokolice, pancetta

DOLCI - mascarpone, maliny, piškot

Degustační šestichodové menu si budete moci vychutnat 23. března od 18:30 v Lobster Atmosphere. Za menu zaplatíte 1 190 korun, s vinným párováním 1 490 korun. Kapacita akce je omezená, proto si rezervujte místa na tel. 730 892 286 nebo na e-mailu lobster@lobster-restaurant.cz. Buon appetito! ;)

!!!POZOR, SOUTĚŽ!!!

Máme pro vás soutěž o poukaz pro dvě osoby na degustační večer La Cucina Italiana s Františkem Pospíšilem.


Předtím, než se rozhodnete soutěžit, přečtěte si následující pokyny:

1. Pokud víte, že 23. března v 18:30 nemáte čas, neklikejte na odkaz.
2. Pokud nemáte rádi italskou kuchyni, neklikejte na odkaz.
3. Pokud vyhrajete a zjistíte, že se akce nebudete moci zúčastnit vy ani nikdo z vašich blízkých, ozvěte se nám a my dáme možnost jiným.

Buďte, prosím, fér nejen k sobě a k nám, ale především k těm, kteří budou menu chystat a záleží jim na tom, abyste si večer i večeři užili. Vězte, že na výhru se těší další tisíce našich čtenářů... Děkujeme za pochopení.

Pro výhru klikněte ZDE. SOUTĚŽ JIŽ MÁ VÝHERKYNI - GRATULUJEME MARTINĚ LABUDOVÉ!