Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 8.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Volejbalistky zahájily extraligové play-off rychlou domácí výhrou

Sport

16.3.2019

Úvodním utkáním čtvrtfinálové série vstoupily volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc do vyřazovací části extraligy. Vysokoškolačky doma proti po základní části soutěže osmé Ostravě potvrdily roli vysokého favorita a zvítězily po necelé hodině hry 3:0.

Průběh prvního setu celé série předznamenala šestibodová šňůra domácího celku při podání Trnkové (1:2, 7:2). Ostrava sice dokázala částečně odpovědět (9:6), jenže následoval další bodový přísun na olomoucké konto při servisu Kossányiové (15:6) a sada se dohrávala - 25:12.

Druhé dějství mělo téměř totožný průběh; odstartovalo šňůrou podání Veroniky Trnkové (7:1), následovalo marné ostravské dotahování (8:4, 10:7) a definitivní úder Olomouce při servisu Kubínové (11:8, 15:8). Závěr se opět změnil v exhibici Univerzity Palackého (23:12), jež tentokrát dovolila soupeři uhrát jen o dvě výměny více - 25:14.

Změnu scénáře přinesla až třetí část zápasu, ovšem pouze ve jménu domácí hráčky, která načala hosty na podání. Tentokrát to byla Michalíková, po jejíž sérii to bylo 7:1. Nechybělo opět dílčí snížení (9:5) i rychlá olomoucká odpověď (13:5). Náskok favorita pak už jen narůstal (18:8, 22:10) a po výsledku 25:12 skončilo první vystoupení Hanaček v letošním play-off rychlou a jednoznačnou výhrou 3:0.

Volejbalistky VK UP Olomouc potřebovaly na výhru v první utkání play-off jen 58 minut.

Foto: Petr Pelíšek

„Absolutně jsme nezachytili začátky setů. Velmi dobře proti nám zahrála Orvošová, kterou jsme špatně bránili. Musíme přidat na agresivitě,“ plánuje pro další duely trenér Ostravy Zdeněk Pommer.

„Utkání mělo od začátku do konce jednoznačný průběh. My jsme do něj vstoupili zodpovědně, dostali jsme soupeře pod tlak, vydrželi v něm, a to rozhodlo. Je to ale jen začátek série, musíme stejně pokračovat i v dalších zápasech,“ zůstává ve střehu domácí kouč Jiří Teplý.

Druhé utkání čtvrtfinálové série odehrají Olomoučanky ve středu 20. března od 18 hodin v Ostravě. Třetí duel bude hostit univerzitní sportovní hala v sobotu 23. března v tradičním čase v pět odpoledne.

VK UP Olomouc - TJ Ostrava 3:0 (12, 14, 12)

Rozhodčí: Činátl, Buchar. Čas: 58 minut. Diváků: 600.

Olomouc: Kubínová, Michalíková, Trnková, Orvošová, Kossányiová, Sokolová, libero Kovářová.
Ostrava: Makauskaiteová, Nečasová, Diatková, Faltínová, Zemanová, Kašparová, libero Chevalierová. Střídaly:  Sedláčková, Žolnerčíková, Lukáčová, Zedníková, Červenková.

Foto: Petr Pelíšek

Foto: Petr Pelíšek

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip