Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 7.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Volejbalistky vstoupily do nadstavby výhrou

Sport

18.1.2020

V úvodním kole nadstavbové části extraligy přivítaly volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc předposlední tým tabulky Sokol Frýdek-Místek. Vysokoškolačky podle očekávání dokonale ovládly první dva sety zápasu, v tom třetím však povolily, v koncovce dokonce čelily hned pěti setbolům, ale nakonec potřetí v sezoně porazily svého soupeře 3:0.

Průběh zápasu dvou týmů z odlišných pólů tabulky předznamenal už začátek prvního setu, v němž olomoucký favorit i přes značně obměněnou základní sestavu rychle vedl 3:0 a 12:4 a nakonec povolil Sokolu pouhých dvanáct výměn.

Ještě hůř to vypadalo s hosty v úvodu druhého dějství, kdy na světelné tabuli svítilo hrozivých 9:0 a 12:1. Také tentokrát neměl Frýdek-Místek sebemenší šanci a prohrál 13:25.

Jednoduchý průběh však možná favorita ukolébal. Olomoučanky ve třetí části duelu poprvé výrazněji prohrávaly (1:4, 3:6), pak se sice dostaly zpět do hry (12:8), ale v koncovce po servisu střídající Vašinové (20:20, 20:24) rázem čelily nečekaným setbolům. Favorit však v kritickém momentu zabojoval, odpověděl šňůrou podání Hodanové (24:24), pak ještě jednou odvracel hrozbu ztráty setu (24:25), ale další tři potřebné body už uhrál, zvítězil 27:25 a celkově podle očekávání 3:0.

„Od začátku jsme měli proti takto kvalitnímu soupeři přílišný respekt. Museli jsme se hodně povzbuzovat a křičet, abychom se vůbec dostali do hry. Kvalitní výkon jsme podali alespoň ve třetí sadě, měli jsme tam i setboly, ale nakonec to bohužel nedopadlo,“ litoval trenér Sokola Jaroslav Vlk.

„Bylo to vítězství z kategorie povinných. V prvních dvou setech nás soupeř téměř neprověřil, dobře jsme servírovali i bránili. V tom třetím jsme měli namále, ale dobrou obranou i hrou v poli jsme se z toho dostali,“ oddechl si domácí kouč Petr Zapletal.

Druhé nadstavbové kolo odehraje Univerzita Palackého za asistence televizních kamer v pondělí 27. ledna od 19.30 hodin na palubovce lídra tabulky VK Brno.

VK UP Olomouc3:0TJ Sokol Frýdek-Místek
(12, 13, 25)
Rozhodčí:Možnár, Novák
Čas:66
Diváků:300
Sestava VK UP Olomouc:Hodanová, Bezhandolská, Burbeljuková, Kazačenková, Strušková, Handleyová
Libero:Stavinohová
Střídání:Ambrožová
Sestava TJ Sokol Frýdek-Místek:Šprochová, Hadáčková, Šnellyová, Pluhařová, Jurčíková, Uhrová
Libero:Teperová
Střídání:Petrová, Grygarová, Vašínová
Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941