Reklama

Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, venku je 2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Volejbalistky VK UP zvládly předehrávku za hodinu

Sport

10.10.2019

V předehrávce 5. kola extraligy hostily volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc tým Sokola Frýdek-Místek. Vysokoškolačky v utkání potvrdily papírové předpoklady a za pouhých 61 minut zvítězily 3:0.

Utkání třetího s předposledním týmem tabulky začalo náporem domácího favorita (4:0, 8:3). Hosté, kteří nastoupili s exolomouckým triem Borovcová, Jurčíková, Uhrová v základní sestavě, už se na odpor nezmohli, jejich ztráta postupně narůstala a nakonec uhráli pouhých devět výměn.

V úvodu druhého dějství Frýdek-Místek poprvé a krátce vedl 1:0, vzápětí však po sérii servisů Hodanové prohrával 1:6. Univerzita si znovu vypracovala pohodlný náskok (9:4, 14:5) a trenér Zapletal poslal do hry předsezonní posily Barbeljukovou a Kazačenkovou. Sokol domácího prostřídání využil ke snížení (15:10), jenže vzápětí to bylo zase o deset bodů (22:12). Frýdek-Místek ještě korigoval při podání Šprochové (22:17), po výsledku 25:18 to však bylo 2:0 pro Hanačky.

Ani začátek třetího setu nesliboval změnu obrazu hry (3:0, 7:4). Domácí volejbalistky ale postupně ubraly na koncentraci a rázem byli v těsném vedení hosté (7:8). Rozhodující moment této části zápasu přišel až při servisu Bezhandolské, s jehož pomocí uhrály vysokoškolačky uklidňujících šest výměn v řadě (12:11, 18:11). Ještě jednou se soupeř dostal na dostřel (23:21), víc už však nestihl. Univerzita Palackého získala třetí sadu 25:22 a celý zápas 3:0.

„Kvalita Olomouce je opravdu velká a holky měly před domácími velký respekt, ale je fakt, že jsme měli hrát odvážněji. Po vystřídání klíčových hráček soupeře jsme začali konečně hrát volejbal a je škoda našich chyb v koncovce třetího setu, mohli jsme urvat aspoň ten jeden,“ litoval trenér Sokola Jaroslav Vlk.

„Jsem spokojen s výsledkem zápasu a s průběhem prvních dvou setů, kdy jsme soupeře zatlačili servisem, útokem i obranou na síti. Samozřejmě tomu pomohli i hosté, kteří hodně kazili. Potom dostaly šanci hráčky z lavičky, na nichž byla vidět určitá nerozehranost, ale naštěstí jsme měli nahráno a zvládli i koncovku třetí sady,“ hodnotil domácí kouč Petr Zapletal.

Další ligové utkání odehraje Univerzita Palackého ve čtvrtek 17. října od 18 hodin v Liberci proti tamní Dukle, která se hlásí ke spolufavoritům nejvyšší domácí soutěže. (red)

VK UP Olomouc3:0TJ Sokol Frýdek-Místek
(9, 18, 22)
Rozhodčí:Peloušek, Slezák
Čas:61 minut
Diváků:300
Sestava VK UP Olomouc:Hodanová, Bezhandolská, Orvošová, Michalíková, Strušková, Kubínová
Libero:Stavinohová
Střídání:Burbeljuková, Kazačenková, Ambrožová
Sestava TJ Sokol Frýdek-Místek:Uhrová, Pluhařová, Vašínová, Borovcová, Šprochová, Jurčíková
Libero:Teperová
Střídání:Šnellyová, Grygarová, Petrová, Radivojevičová
Reklama

Vafle Cafe

Katalog firem » Restaurace, stravování » Bary a kavárny

Kavárna s dobrou kávou a moučníky. Dále nabízíme domácí pizzu, minutky, maxi steaky, saláty, těstoviny, kuskus, rizoto, bezmasá jídla, vafle, poháry, obložené mísy - jídlo je možné odn...