Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 9.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Volejbalistky VK UP mají postup v poháru

Sport

9.1.2020

Po trochu nečekané pětisetové bitvě v Olomouci, v níž domácí volejbalistky Univerzity Palackého udolaly v úvodním čtvrtfinále Českého poháru Sokol Šternberk až 3:2, se o postupujícím do závěrečné fáze soutěže rozhodovalo ve šternberské hale Ecce Homo. Drama se tentokrát nekonalo, obhájkyně trofeje porazily snaživý domácí tým hladce 3:0 a jdou dál. Turnaj nejlepší čtyřky Final Four se uskuteční v Brně o víkendu 8. a 9. února.

Úvodní set pohárové odvety se rozhodl prakticky hned na začátku, kdy vysokoškolačky od stavu 2:2 utekly při servisech Trnkové a Burbeljukové až na 3:10. Šternberk se již přiblížit nedokázal a nakonec uhrál jen šestnáct výměn.

Podobně se vyvíjela také druhá sada; po další šňůře podání Trnkové to bylo 1:7, domácí hráčky sice ještě snížily na rozdíl tří míčů, ale od stavu 7:10 si při servisu kapitánky Olomouce Dudové nechaly naložit pět bodů v řadě a výsledek byl jasný - 15:25.

Nejvyrovnanější bylo nakonec třetí dějství, v němž se oba týmy dlouho držely na dostřel. Jako první zavelely ke zteči Olomoučanky (9:12), jejich náskok ale dokázal Sokol dlouho eliminovat. Až nástup v koncovce (19:20, 19:22) se ukázal být tím rozhodujícím a vítězky loňského poháru se po výhře 25:21 a 3:0 radují z očekávaného postupu.

„Byl to pro nás důležitý zápas, protože finálový turnaj byl náš cíl a chceme pohár opět vyhrát,“ přiznal trenér Univerzity Palackého Petr Zapletal. „Trochu jsme obměnili sestavu, vyzkoušeli jsme Burbeljukovou, která odehrála velmi dobrý zápas. Celkově se mi náš herní projev líbil, holky šly do utkání vyhecované a bojovaly po celý zápas,“ neskrýval spokojenost Zapletal.

„Nastoupili jsme v obměněné sestavě. Soupeř se na nás dobře nachystal a zatlačil nás servisem. Špatně jsme se tak prosazovali v útoku a navíc jsme přidali vlastní chyby. Jediný vyrovnaný set byl ten třetí, ale celkově se dá říct, že některé hezké výměny se musely divákům líbit a že jsme je snad nezklamali bojovným výkonem,“ hledal pozitiva domácí kouč Jan Drešl.

V sobotu čekají oba pohárové rivaly zápasy závěrečného 18. kola dlouhodobé části extraligy. Univerzita se v netradičním čase od 16 hodin představí domácím fanouškům v duelu proti poslednímu Přerovu. Šternberk nastoupí o hodinu později v Ostravě.

TJ Sokol Šternberk0:3VK UP Olomouc
(-16, -15, -20)
Rozhodčí:Trumpeš, Dmejchal
Čas:65
Diváků:120
Sestava TJ Sokol Šternberk:Šmídová, Meidlová, Kneiflová, Karabinovičová, Sifferlenová, Kofieová
Libero:Zilbermanová
Střídání:Kamidinová
Sestava VK UP Olomouc:Hodanová, Trnková, Burbeljuková, Michalíková, Strušková, Dudová
Libero:Stavinohová
Střídání:Kazačenková, Ambrožová
Reklama

Hostinec U Havlů

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Nekuřácká restaurace u hlavní silnice Olomouc - Šternberk Nabízíme denně hotová a minutková jídla Restaurace 75 míst Salonek 45míst Ubytování 4 pokoje Možnost konání rodinných ...