Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 7.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Volejbalistky VK UP mají nového sportovního ředitele

Sport

19.1.2023

Nová tvář a jméno se objevily symbolicky na začátku nového roku ve vedení Volejbalového klubu Univerzity Palackého Olomouc. Sportovním ředitelem klubu se stal dlouholetý mezinárodní rozhodčí a funkcionář Jakub Gall. V organizaci vysokoškolaček bude mít na starosti především koordinaci sportovního úseku a administrativní záležitosti.

„Uplynulé covidové roky nám vedle zhoršení ekonomické situace přinesly také dvě těžko nahraditelné personální ztráty, když nás nadobro opustily dvě obrovské osobnosti našeho klubu i celého českého volejbalu - Jirka Teplý a Jan Přecechtěl. Nahradit je není vůbec snadné, ale my musíme myslet do budoucna a management klubu vedle personální stabilizace také postupně oživovat a omlazovat. Věřím, že Kuba Gall bude právě jednou z těch osobností, které nám pomohou svou prací už nyní a jednou může významně spoluvytvářet budoucnost olomouckého ženského volejbalu,“ je přesvědčen předseda VK UP Jiří Zemánek.

Letos dvaačtyřicetiletý Jakub Gall sice žije v Prostějově, k olomouckému klubu měl však dle vlastních slov vždy velmi blízko a externě už s ním několik let spolupracuje při náročné přípravě a pořádání zápasů na evropské pohárové scéně. „Podobné nabídky už jsem měl i v minulosti, ale u této mimo jiné rozhodlo právě to, že přišla z Olomouce. Na novou výzvu se velmi těším a jsem připraven pomoci klubu svými zkušenostmi i znalostmi,“ říká nový sportovní ředitel VK UP, jenž má za sebou úspěšnou kariéru mezinárodního rozhodčího v mužském i ženském volejbalu a nadále působí jako delegát na extraligových zápasech a funkcionář ve strukturách Českého volejbalového svazu.

„Naše dohoda proběhla rychle a na velmi přátelské úrovni. Jakub bude zatím především koordinovat činnost družstva žen a mládežnických složek klubu a zapojí se rovněž do jeho exekutivy a administrativy. Řekli jsme si, že si naši vzájemnou spolupráci vyhodnotíme po skončení této sezony a následně se domluvíme na jejím případném rozšíření,“ předestírá plány klubového vedení předseda Jiří Zemánek. (red)

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip