Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 12.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Volejbalistky VK UP Olomouc jsou krok od semifinále

Sport

20.3.2019

Po suverénním vstupu do letošního play-off extraligy odehrály volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc druhé čtvrtfinálové utkání na palubovce Ostravy. Vysokoškolačky zvládly na půdě soupeře vyrovnanou koncovku prvního setu, zvítězily znovu 3:0 a v sobotu mohou doma stvrdit postup mezi nejlepší čtveřici ligových týmů.

Do druhého zápasu série přitom vstoupil lépe domácí celek, který šel od prvního míče do trháku (2:0, 6:3, 9:6). Až poté hostující hráčky přidaly, srovnaly krok (9:9) a zlepšený výkon následně přetavily poprvé ve své těsné vedení (14:15). Ostravanky však nezůstávaly příliš pozadu (17:17, 21:22), v koncovce dvěma míči dokonce srovnaly ze stavu 21:23 na 23:23, ale favorit závěr zvládl lépe a sadu získal poměrem 25:23.

Ztracená koncovka Ostravu viditelně poznamenala a vysokoškolačky od počátku druhého dějství diktovaly tempo (4:11). Ani oddechové časy a zásahy domácího trenéra do sestavy nedokázaly rozjeté Olomoučanky zastavit (6:15, 7:18) a druhý set tak byl brzy u konce - 12:25.

Druhou hladkou výhru uhrály ve čtvrtfinálové sérii play-off olomoucké volejbalistky.

Foto: Petr Pelíšek

Ani úvod třetí části domácím nevyšel (1:6), avšak Ostravanky předvedly, že i za zdánlivě beznadějného stavu nehodlají složit zbraně, a dokázaly postupně dotáhnout až na rozdíl jediného bodu (6:7, 11:12). To ale bylo z jejich strany všechno; univerzita znovu odskočila (11:15) a postupně si vypracovala komfortní náskok, který přetavila ve výhru 25:17 a celkově opět 3:0.

„První set byl vyrovnaný, my jsme byli nekoncentrovaní a dělali jsme chyby. Ostrava se chytila, ale koncovka naštěstí vyzněla pro nás. Pak už zápas proběhl v klidu, byl podobný jako u nás a měli jsme jej pod kontrolou. Nejsem však spokojený s množstvím našich nevynucených chyb,“ hodnotil kriticky i přes úspěch olomoucký kouč Jiří Teplý.

„Do prvního setu jsme vstoupili bojovně a se soupeřem jsme hráli vyrovnanou partii. Škoda neuhrané koncovky. Další dva sety nás soupeř přehrál jak v útoku, tak v obraně. Bohužel jsme nevytěžili více bodů po našem poměrně slušném servisu,“ litoval domácí trenér Zdeněk Pommer.

Třetí čtvrtfinále, které už může v případě olomouckého vítězství rozhodnout o postupujícím do semifinále, se uskuteční ve sportovní hale Univerzity Palackého v sobotu 23. března od 17 hodin.

TJ Ostrava0:3VK UP Olomouc
(-23, -12, -17)
Rozhodčí:Peloušek, Trumpeš
Čas:68
Diváků:150
Sestava TJ Ostrava:Kašparová, Makauskaiteová, Nečasová, Diatková, Faltínová, Zemanová
Libero:Chevalierová
Střídání:Červenková, Lukáčová, Sedláčková, Žolnerčíková
Sestava VK UP Olomouc:Kubínová, Michalíková, Trnková, Orvošová, Kossányiová, Strušková
Libero:Kovářová
Střídání:Košická, Sokolová
Reklama

LÉKÁRNA SPEA

Katalog firem » Zdravotnictví » Lékárny a farmaceutické produkty

• Lékárna je součástí zdravotnického zařízení SPEA Olomouc, s. r. o., zabezpečující komplexní zdravotní péči, nachází se v přízemí, dobře dostupná pro rodiče s kočárky i imobi...