Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 4.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Volejbalistky Šternberka opět vyhrály ve Frýdku-Místku

Sport

13.10.2020

Před nucenou soutěžní pauzou stihly volejbalistky Sokola Šternberka odehrát ještě utkání 5. extraligového kola na palubovce Frýdku-Místku. Sokolské derby se opakovalo na stejném místě po pouhých devíti dnech a stejně jako v pohárovém klání se z výhry radovaly hráčky z Hané, navíc tentokrát bez ztráty setu.

Začátek zápasu vyšel lépe hostujícím hráčkám, které vedly 4:1 a 7:3. Jenže Frýdek-Místek dokázal srovnat a naopak šel sám do vedení (6:8, 12:8). Bodová přetahovaná pokračovala i ve druhé půli sady (12:12, 16:12). Šternberk prohrával 14:19, po šnůře servisů své kapitánky Šmídové vedl 20:19, jako první měl setbol ale musel ještě přežít dva soupeřovy, aby se nakonec radoval z nejtěsnějšího vítězství 28:26.

V úvodu druhého dějství měl mírně navrch domácí tým (5:3), brzy však bylo vyrovnáno. Od stavu 7:7 zavelela k útoku servírující nahrávačka Frýdku-Místku Uhrová a rázem to bylo 13:7. Jenže na druhé straně odpověděla třemi esy v řadě Kneiflová a bojovalo se dál (13:12). Koncovka se opět změnila ve velké drama. Domácím nestačilo dvojí nadějné vedení (20:17, 23:21), Šternberk se při podání Šmídové dostal k setbolu, ztratil jej a opět musel zvládnout jeden protivníkův, aby znovu vyhrál s minimálním rozdílem 27:25.

Boj o každou výměnu pokračoval také ve třetí části duelu. Až od stavu 10:10 se hosté opět při servisu kapitánky Šmídové utrhli na 10:15, vzápětí při podání Wańczykové zvýšili z 15:17 na 15:22 a o osudu střetnutí bylo rozhodnuto - 18:25 a 0:3.

Trenér Šternberanek Jan Drešl měl k dispozici na střídání pouze jedinou zdravou hráčku, i proto považoval výhru v takto okleštěné sestavě za velký úspěch. „První dva sety byly velice vyrovnané, v nejtěsnějších koncovkách jsme uspěli i se štěstím. Ve třetí sadě se nám od stavu 10:10 podařil bodový odskok především díky kvalitnímu servisu. Chválím všechny hráčky a zejména bych chtěl zmínit mladou Nikolu Látalovou, která měla výborné statistiky,“ hodnotil Drešl.

„Prohráli jsme nedůsledností první dvě koncovky a ve třetím setu nás soupeř zatlačil podáním. Musíme se soustředit a hrát každý míč obzvláště v koncovce na sto procent. Gratuluji soupeři,“ uvedl domácí kouč Leoš Chalupa.

Na nejbližší soutěžní duel si volejbalistky Šternberka nyní musí počkat až do skončení vládních opatření. Teoreticky by jím mohl být v sobotu 31. října domácí zápas s Přerovem.

TJ Sokol Frýdek-Místek - TJ Sokol Šternberk 0:3 (-26, -25, -18)

Rozhodčí: Peloušek, Vachutka. Čas: 80 minut. Diváků: 0
Frýdek-Místek: Uhrová, Staňková, Hadáčková, Šnellyová, Pavelková, Mitrega-Mamicová, libero Teperová. Střídaly: Grygarová, Petrová.
Šternberk: N. Látalová, Kneiflová, Dudová, Herdová, Bakowská, Wańczyková, libero: Slavíková. Střídala: Šmídová. (red)

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941