Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Volejbalistky Olomouce se v Liberci vrátily na vítěznou vlnu

Sport

17.2.2019

Po první ligové porážce v sezoně a nešťastném vyřazení z poháru CEV Cup se volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc představily ve druhém nadstavbovém kole nejvyšší domácí soutěže na palubovce Dukly Liberec. Vysokoškolačky dokázaly v úvodních dvou setech zlomit tuhý odpor třetího týmu tabulky a nakonec si ze severu Čech vezou výhru 3:0.

Olomoučanky začaly v Liberci lépe a neustále vedly o tři až čtyři body. Domácí tým ale v druhé polovině setu hru vyrovnal, odvrátil i několik setbolů, jenže kvůli naprosto zbytečné chybě v koncovce prohrál 23:25.

Univerzita tlačila i ve druhé sadě, za stavu 12:16 ale přestala hrát, domácí tým se zvedl a na hřišti dominoval, bohužel pro Duklu pouze do stavu 23:19. Pak opět na straně Liberce přišla řada nevynucených a naprosto zbytečných chyb, která znamenala další zvrat a vítězství hostů 26:24. Tento moment byl rozhodující i pro konečný výsledek.

Třetí set už měl totiž jednoznačný průběh. Domácí tým v něm na hosty nestačil a ani neprokázal dostatek bojovnosti - 15:25.

„V prvním setu jsme měli stále trochu navrch, ale v koncovce jsme polevili a čekali, jak to dopadne. Naštěstí jsme se v závěru vzpamatovali a dotáhli sadu k těsnému vítězství. Druhý set vypadal, jako by ho ani jeden tým nechtěl vyhrát. My jsme vedli 16:12, pak prohrávali 21:24, ale povedla se nám střídání a zařazení Dedíkové s Košickou, které pomohly stav otočit v náš prospěch. Pak už odpor protivníka povolil. Po dvou neúspěších v řadě byla tato výhra důležitá pro naše sebevědomí. Teď nás čeká další těžké utkání v Prostějově, jedeme dál,“ řekl trenér univerzity Jiří Teplý.

„První dva sety se hrál velmi dobrý volejbal. V tom prvním i přes několik chyb, kdy nám soupeř odskočil, jsme se bojovností dostali do koncovky, ale jednoduchou chybou jsme set prohráli. Ve druhé sadě jsme se místo zvýšené bojovnosti chvíli pouze dívali, ale od poloviny setu jsme se především díky servisu dostali do výhody v koncovce, bohužel od stavu 23:21 jsme nic neuhráli. Ve třetím setu se měly projevit především naše klíčové hráčky, opak byl ale pravdou,“ zlobil se šef liberecké lavičky Libor Gálík.

Další nadstavbový zápas čeká olomoucké volejbalistky v sobotu 23. února od 17 hodin na palubovce šampionek z Prostějova.

VK Dukla Liberec - VK UP Olomouc 0:3 (-23, -24, -15)

Rozhodčí: Dmejchal, Kostka. Čas: 77 minut. Diváků: 330.

Liberec: Kopecká, Šotkovská, Kohoutová, Pištěláková, Mikšíková, Candráková, libero Dostálová. Střídaly: Kolářová, Šustrová, Bartošová, Vrábelová, Veselá.
Olomouc: Kubínová, Michalíková, Trnková, Orvošová, Kossányiová, Sokolová, libero Kovářová. Střídaly: Dedíková, Košická.

Reklama

Advokátní kancelář Mgr. Ondřej Masopust

Katalog firem » Služby » Advokáti

Poskytujeme právní služby ve všech oblastech práva. Na základě vzdělání a dlouholeté odborné praxe v oblasti práva, ekonomiky a účetnictví poskytujeme kompletní právní služby a poradens...