Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 2.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Volejbalistky Olomouce prohrály zápas o první místo

Sport

15.1.2021

Souboj dvou bodově vyrovnaných týmů z čela tabulky nabídlo utkání 7. kola extraligy volejbalistek mezi Univerzitou Palackého Olomouc a Duklou Liberec. Domácí vysokoškolačky držely před zápasem první příčku jen díky lepšímu poměru míčů, Liberci však až příliš snadno přenechaly čelo tabulky i všechny body po prohře 0:3. Sokol Šternberk měl po jasné domácí porážce právě od Liberce těžkou úlohu v Brně, kde proti tamním Šelmám opět nepřekročil svůj stín a domů neveze ani set.

Jako první zahrozili hosté z Liberce, kteří se po úvodním oťukávání ujali vedení 7:4. Domácím volejbalistkám varování nestačilo a náskok soupeře rychle narůstal (5:11, 8:16). Hanačky se snažily vrátit zpět do hry (13:18), ale jejich pokus utnula další pětibodová série protivníka (13:23). Úvodní dějství skončilo výhrou Dukly 25:17.

Druhá sada byla vyrovnanější, přesto však stále v režii Severočešek (3:5, 7:11). Univerzita po většinu času dotahovala (13:17, 15:17), vyrovnat už ale nedokázala a po výsledku 20:25 prohrávala 0:2.

Teprve ve třetím dějství dokázaly Olomoučanky eliminovat velké množství chyb a přepnout na vyšší rychlostní stupeň. Výsledkem bylo jejich vedení 6:3, které však Dukla brzy smazala (7:7). Liberec se pak dokonce ujal vedení (12:13), ovšem domácí tým otočil na 15:13 a po sérii servisů Stümpelové (16:15, 21:15) mířil za prodloužením utkání. Nebyl to ale olomoucký den. Náskok se postupně smrskával (21:19, 22:21) a závěr Dukla opanovala ziskem čtyř výměn v řadě (23:21:23:25). Po výsledku 0:3 má extraligová tabulka nového lídra.

„Je vidět, že jsme na správné cestě. Hrálo se o první místo, my jsme se na zápas připravovali a připsali jsme si hezký výsledek. Hráli jsme velmi dobře takticky a dařilo se nám hlavně na útoku. Zítra už nás ale čeká další těžký duel s Ostravou, teď už se soustředíme na něj,“ konstatoval liberecký trenér Libor Gálík.

„Byl to náš už druhý špatně odehraný zápas v řadě. Po Novém roce se nám vůbec nedaří a vypadá to, že v týmu není pohoda. Je to vidět také v tréninku, což je základ. Budeme tedy muset něco změnit. Liberec hrál velmi dobře útočně, my jsme se vraceli do utkání až ve třetím setu, ale o jeho osudu rozhodly naše dvě hrubky v koncovce,“ řekl domácí kouč Petr Zapletal.

Další extraligové utkání odehrají Olomoučanky o pouhý den později. Už zítra, v sobotu 16. ledna je od 16 hodin čeká domácí duel 18. kola proti Frýdku-Místku.

VK UP Olomouc - VK Dukla Liberec 0:3 (-17, -20, -23)

Rozhodčí: Spáčil, Grabovský. Čas: 68 minut.
Olomouc: Valková, Nová, Stümpelová, Pilepičová, Schlegelová, Madsenová, libero Zilbermanová. Střídala: Kulová.
Liberec: Bajuszová, Jemelinová, Trnková, Kvapilová, Svobodová, Kohoutová, libero Dostálová. Střídaly: Ovečková, Šotkovská.

V Brně se v prvním setu hrálo vyrovnaně do stavu 7:7. Poté ale domácí tým získal šest výměn v řadě, dostal se do pohody a úvodní dějství ovládl snadno 25:12.

Podobně vypadala i druhá sada. Ze stavu 11:10 to bylo rázem 15:10 a následně 19:12 a po výsledu 25:15 už 2:0 pro Šelmy.

Ve třetí části vedl favorit od samého počátku (2:0, 6:3). Rozdíl ve skóre už sice tolik dramaticky nestoupal, přesto se hosté drželi bodově v uctivé vzdálenosti (13:8, 16:10). Překvapení se nakonec nekonalo a body za výhru 3:0 zůstaly v Brně.

„Domácímu favoritovi jsme se snažili vzdorovat a místy se nám to i dařilo. V okleštěné sestavě se třemi juniorkami, což je výsledek různých příčin, to ale bylo velmi složité. Kvalita byla jednoznačně na straně Brna,“ uznal šternberský kormidelník Jan Drešl.

Nejbližší ligový zápas zavede volejbalistky Šternberka v sobotu 23. ledna na palubovku Dukly Liberec. Hrát se bude od 17 hodin. Ještě o den dříve, v pátek 22 ledna také od pěti odpoledne ale sehraje Sokol své utkání čtvrtfinále Českého poháru v Prostějově.

VK Brno - TJ Sokol Šternberk 3:0 (12, 15, 17)

Rozhodčí: Pecháček, Kavala. Čas: 62 minut.

Brno: Šmídová, Faltínová, Marková, Janečková, Sklenářová, Širůčková, libero Chlumská.
Šternberk: N. Látalová, Kneiflová, Šmídová, Herdová, Kořínková, Wańczyková, libero Slavíková. Střídaly: Jarošová, Vyjídáková. (red)

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip