Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Volejbalistky Olomouce jsou ve finále Českého poháru

Sport

8.2.2020

Stejně jako před rokem si volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc zahrají finále Českého poháru. Závěrečný turnaj Final Four hostí opět brněnská hala ve Vodově ulici a olomoucké obhájkyně titulu v prvním semifinále zničily Duklu Liberec 3:0. O trofej budou vysokoškolačky bojovat v neděli od 18.15 hodin před kamerami ČT Sport s Olympem Praha, jenž zdolal Prostějov 3:1.

V úvodu prvního brněnského duelu se oba týmy zpočátku přetahovaly o každý míč, mírné vedení ale na své straně držela univerzita (8:6). Liberec však srovnal krok a při dlouhé sérii Bajuszové na podání utekl soupeřkám z Olomouce až na 18:11. Ačkoli v tu chvíli set vypadal jasně pro severočeský tým, Hanačky zbraně nesložily a vyrovnaly na 19:19. Nakonec zvládly lépe i závěr sady a vyhrály nejtěsněji 25:23.

Olomoucké hráčky to nakoplo a v dalším dějství hru od začátku kontrolovaly (8:6, 14:11). Na bloku zářila Trnková a Liberec hledal recept na vyrovnání marně. V koncovce tak obhájce trofeje vedl už 21:14 a druhý set získal s přehledem 25:16.

Do třetí sady vlétla Dukla s cílem zvrátit nepříznivý vývoj (1:5), a i když Univerzita Palackého skóre zkorigovala na 4:5, Liberec si náskok držel (12:14). Pak ale začaly připisovat body svěřenkyně Petra Zapletala a otočily stav ve svůj prospěch (16:14). Liberec sice ještě srovnal na 16:16, z jeho strany to ale byla konečná. Olomoučanky si už závěr pohlídala a po vítězství 25:17 a 3:0 se staly prvními finalistkami letošního Českého poháru.

„Dnešní prohra nás samozřejmě mrzí, nejvíc asi první set, ve kterém jsme si vypracovali obrovskou šanci něco se se semifinále udělat. Pak už se ale jasně projevila obrovská zkušenost a síla soupeře, který si i přes naše dobré pasáže už zápas pohlídal,“ konstatoval liberecký kouč Libor Gálík.

„První set byl nervózní, hodně jsme prohrávali, ale zvládli jsme koncovku a nakonec stav otočili. Díky tomu si myslím, že jsme i vyhráli celý zápas,“ hodnotil trenér VK UP Petr Zapletal.

VK UP Olomouc - VK Dukla Liberec 3:0 (23, 16, 17)

Rozhodčí: Činátl, Rychlík. Diváků: 310.

Olomouc: Hodanová, Trnková, Orvošová, Michalíková, Strušková, Dudová, libero Kulová. Střídaly: Ambrožová, Kazačenková.
Liberec: Rutarová, Bajuszová, Svobodová, Kohoutová, Tolentinová, Šulcová, libero Dostálová. Střídaly: Kolářová, Šotkovská, Bartošová, Wopereisová.

Reklama

Obuv HULMAN

Katalog firem » Obchod

Dámské turistické boty z kvalitní nubukové kůže, skvělá obuv i do terénu a na houby.

Celá podešev je přišitá ke svršku, nehrozí rozlepení. Další pozitivum je pohodlí a polstrovaná kožená stélka.
V nabídce více barev i modelů.

Obuv Hulman
Denisova 19
772 00 Olomouc
otevřeno Po-Pá-9-18 hod.
So - 09-12 hod.
www.obuvhulman.cz
www.obuv-mustang.cz