Reklama

Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, venku je 3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Volejbalistky Olomouce doma přetlačily Ostravu

Sport

24.1.2021

Se soupeři ze samotné špice tabulky se v 8. kole extraligy střetly volejbalistky Olomouce a Šternberka. Druhá Univerzita Palackého hostila těsně čtvrtou Ostravu a tentokrát jí nenechala ani jeden bod. Na výhru 3:1 se však jako již tradičně v těchto kláních pořádně nadřela. V lize zatím poslední Sokol se představil na palubovce lídra soutěže Dukly Liberec a rozdíl byl znát. Hosté byli prakticky bez šancí a zhruba za hodinu hry odcházeli z palubovky s porážkou 0:3

Olomoučanky měly Ostravě co vracet a se vzpomínkou na pouhé dva týdny starou ligovou porážku se do ní pustily zhurta (5:2, 8:3). Náskok univerzity narůstal až na šest bodů (14:8, 16:10) a hostující lavička už v této fázi vyčerpala oba své oddechové časy. Nestačilo to však (18:10) a závěr sady už si vysokoškolačky pohlídaly - 25:18.

Vyrovnaný úvod druhého dějství narušil až servis domácí Schlegelové (5:5, 8:5). Tentokrát se však Ostravanky včas chytily a odpověděly podáním Štrbové (8:9). Hosté hrozili dál (10:13), domácí pečlivě dotahovali, ale do vedení už se nedostali ani jednou. Závěr soupeř od stavu 16:18 odztrátoval a po výsledku 22:25 vyrovnal.

Ztracená koncovka Hanačky rozhodila a hned od začátku třetí části musely dotahovat (1:5). To se jim sice záhy podařilo, jenže ostravská lokomotiva táhla dál (5:8). Opět se bojovalo o každý míč, až se na to nemohla dívat Nová a svým servisem pomohla ke zvratu a změně vedoucího týmu (10:11, 15:11). Bojovný protivník se samozřejmě nevzdával (17:13, 17:15), rozhodující však byla následující série pěti bodů pro Olomouc. Celek VK UP vyhrál 25:19 a opět se ujal vedení.

Jenže kýžené poučení nepřišlo. Ve třetím setu zase přišel rychlý šturm hostů (0:3, 3:8) a univerzitu znovu čekala stíhací dřina. O obrat se opět snažila podávající Nová (4:10, 7:10), zatím to bylo málo. Narušit jistotu Ostravských se lépe povedlo až její servírující kolegyni Stümpelové (12:15, 17:15) a definitivní úder jim zasadila jejich bývalá spoluhráčka a dnes olomoucká kapitánka Valková (20:21, 24:21). Čtvrtá sada skončila 25:22 a celý duel výhrou univerzity 3:1.

„Soupeř byl dnes lepší na servisu, my jsme je naopak podáním málo tlačili. Musím se ještě podívat na statistiky, ale troufnu si tvrdit, že jsme měli víc bloků, jenže jsme ještě v některých pasážích nebyli dost důrazní, dostali v nich vždy tři body, což nás stálo lepší výsledek,“ hodnotil střetnutí šéf ostravské lavičky Zdeněk Pommer.

„Byl to vyrovnaný zápas od začátku až do konce. Oba týmy předvedly dobrý výkon. Rozhodly jenom maličkosti. Nám se dvakrát podařilo, že jsme špatně rozehraný set dokázali v půlce otočit a koncovku dohrát. To podle mě bylo rozhodující. Byl to pěkný a napínavý volejbal až do posledního balonu. V Ostravě jsme prohráli 2:3 a příští týden s nimi hrajeme v poháru, takže to bylo důležité i pro naši psychiku a sebevědomí. Proti nim vždy musíme hrát na 150 procent, abychom mohli vyhrát, uvědomuje si domácí kormidelník Petr Zapletal.

Nejbližší utkání totiž čeká Olomoučanky shodou okolností opět doma a právě proti stejnému soupeři. Ve středu 27. ledna přivítá univerzita Ostravu ve čtvrtfinále Českého poháru. Hrát se bude od 17 hodin.

VK UP Olomouc - TJ Ostrava 3:1 (18, -22, 19, 22)

Rozhodčí: Hladišová, Možnár. Čas: 101 minut

Olomouc: Valková, Nová, Stümpelová, Pilepičová, Schlegelová, Madsenová, libero Zilbermanová. Střídaly: Lazárková, Abendroth.
Ostrava: Pospíšilová, Hrdličková, Kalusková, Žarnovická, Štrbová, Nečasová, libero Chevalierová. Střídaly: Zemanová, Bauerová, Šmídlová, Vytisková.

Šternberku sice v Liberci patřil úvodní míč zápasu, potom už se ale pustil do práce domácí favorit. Sokol povzbuzený den starým historickým postupem v Českém poháru se nevzdával (4:6) a skóre se dál přelévalo ze strany na stranu. Dukla útočila při servisu Bartošové (10:11, 14:11), a to jí nakonec stačilo. I přes snahu Hanaček (14:13) už lídr tabulky vedení nepustil (17:13). Mladé hostující hráčky sice bojovaly, na víc než na porážku 17:25 to však nestačilo.

Do druhého dějství navíc Dukla ještě přitlačila (7:2) a přestože to byl samotný začátek hry, ukázal se nakonec jako klíčový. Zvlášť když se s podáním znovu připomněla Bartošová (10:7, 13:7) a po další tříbodové sérii (14:9, 17:9) už se opět jen dohrávalo. Po výhře znovu 25:17 vedl Liberec už 2:0.

A znovu jako přes kopírák. Tentokrát to byla servírující Trnková, po jejíž šňůře získala Dukla uklidňující startovní náskok. Nebylo to ale vše. Postrach šternberského příjmu Bartošová tentokrát svou sérii ještě natáhl (10:7, 18:7) a bylo po utkání. Favorit jej po vysoké výhře 25:10 v posledním setu získal po zásluze 3:0.

„Po včerejší pohárové euforii nám při dlouhé cestě na sever Čech nějak došly baterky. Nezachytili jsme už začátek utkání a stále jsme tahali za kratší konec. Bylo to z naší strany pomalé, nepřesné a plné chyb. Třetí set už byla úplná katastrofa. Liberec je nikoliv náhodou lídrem tabulky,“ uznal trenér Sokola Jan Drešl.

Další ligový zápas čeká Šternberk v sobotu 30. ledna od 17 hodin, kdy bude v rámci 9. soutěžního kola hostit v důležitém duelu dvou týmů z chvostu tabulky volejbalistky Přerova.

VK Dukla Liberec - TJ Sokol Šternberk 3:0 (17, 17, 10)

Rozhodčí: Kořenek, Marschner. Čas: 67 minut

Liberec: Bartošová, Ovečková, Šulcová, Trnková, Kvapilová, Svobodová, libero Kolářová. Střídala: Šotkovská.
Šternberk: N. Látalová, Kneiflová, Šmídová, Herdová, Kořínková, Wańczyková, libero Slavíková. Střídaly: Z. Látalová, Jarošová. (red)

Reklama

Restaurace a pizzerie U Kristýna

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Zveme Vás do útulné restaurace U Kristýna, kde Vás teplo sálající z naší pece přenese do slunné Itálie přímo z centra Olomouce. Vlastní těstoviny a rizota připravované Italským kuchaře...