Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 14.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Vojenský prostor Libavá se otevře veřejnosti netradičně na konci srpna. ČD vypraví pro účastníky akce Bílý kámen zvláštní vlaky

Zprávy z regionu

26.8.2021

Autor: red

Už v sobotu 28. srpna se veřejnosti otevře jinak celoročně uzavřený vojenský prostor Libavá. Tradiční cykloturistická akce Bílý kámen má v kalendáři své pevné datum na začátku května, letos ji však pořadatelé vzhledem ke koronavirové situaci přesunuli na konec letních prázdnin.

Ilustrační foto

Foto: Depositphotos.com

Vojenský prostor bude pro návštěvníky otevřen v sobotu 28. srpna od 7 do 16 hodin, účastnický poplatek je 50 korun, děti do 10 let neplatí. Ke vstupu si můžete vybrat jedno ze vstupních stanovišť vyznačených v mapě na webu akce. Mapu také dostanete při vstupu na akci společně s identifikačním páskem na ruku. Do vojenského újezdu můžete pouze s platným občanským průkazem či cestovním pasem. Další nutnou podmínkou pro cyklisty a koloběžkáře je vzhledem k náročnosti terénu povinnost nosit cyklistickou přilbu. 

Ve spolupráci s organizátory již 27. ročníku oblíbené akce vypraví České dráhy speciální vlak z Olomouce do Moravského Berouna a zpět. "Z olomouckého hlavního nádraží bude zvláštní cyklovlak do Moravského Berouna odjíždět v sobotu 28. srpna v 8:35. Na své trase zastaví ve stanicích a zastávkách v bezprostřední blízkosti otevřených vstupů do vojenského újezdu. Ve vlaku, kde bude platit jízdné jak podle tarifu ČD, tak i podle tarifu IDSOK, bude k dispozici 248 míst k sezení a 116 míst pro jízdní kola," uvedla mluvčí ČD Vanda Rajnochová.

Jiný zvláštní vlak zajistí spojení na akci také ze směru z Ostravy přes Suchdol nad Odrou do Budišova nad Budišovkou. Bližší informace o jízdě vlaků jsou na stránkách www.bilykamen-libava.cz a také na portálu Vlakem na výlet.

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941