UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!
Vinaři z Moravy dnes navštíví Black Stuff! Těšte se na víno i whiskey
Milovníci vína se dnes mohou těšit na unikátní degustaci vín! Do Black Stuffu dorazí vinařství Vilavín z Dobrého pole, které vyniká unikátní metodou výroby vín. Vzorky zde představí osobně enolog Aleš Kaspar, který si technologii osvojil během stáže v Kalifornském vinařské oblasti Napa Valley. Komplexní a opulentní vína potěší fanoušky novosvětského, burgundského i českého stylu. A jak už to v irském baru bývá, řízenou degustaci doprovodí ochutnávka kvalitní whiskey. Program startuje v 19 hodin.
Vinařství Vilavín hospodaří na 27 hektarech rodinných vinic, které se rozkládají na třech kopcích (Dunajovické kopce – Kamenný vrch – Stará hora). Keře osmi odrůd jsou ve svých nejlepších letech hluboce zakořeněné na svazích vyhlášených vinařských obcí Novosedly a Dobré Pole u Mikulova, nejstarší keře mají 40 let, většina pak 22 let.
"Skvělý terroir si žádal skvělé zpracování. Proto jsme zahájili unikátní projekt plně gravitačního vinařství. I proto jsme zvolili název s logem VILAVIN v sobě spojuje terroir a keř - múza víla vín, stejně tak dokonalý domov pro zrození vína – vila vín," říká enolog Aleš Kaspar.
K desetiletému výročí značky VILAVIN jsme v roce 2019 otevřeli první a jediné šestipatrové gravitační vinařství ve střední Evropě. Z definice jsou gravitační vinařství navržena tak, aby šetřila elektrickou energii tím, že nevytváří její spotřebu, ale plně využívá gravitační samospád jako hlavní energii k přesunu hroznů a vína skrze různé fáze výroby od hroznu po zralé víno.
Udržitelný způsob gravitačního zpracování si získal sympatie nejen široké veřejnosti, ale i uznání akademické obce Mendelovy univerzity. Vína získala medaile v Paříži, Bruselu, Londýně i Praze.
Rezervaci na dnešní akci si můžete udělat na mailu katerina@vilavin.cz nebo přes rezervační formulář na webu Black Stuff Baru.