Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Vila Park Tabulový Vrch brzy zahájí výstavbu čtvrté etapy

Zprávy z regionu

16.7.2021

red

Novou olomouckou čtvrť, známou jako Vila Park Tabulový vrch, naleznete na kopci s krásným výhledem do okolí i na historické centrum města. Disponuje výbornou dopravní obslužností a občanskou vybaveností v přijatelné vzdálenosti. V lokalitě obklopené přírodou je naplánováno celkem 460 bytových jednotek o velikostech 1+kk až 4+kk, v připravované 4. etapě výstavby 78 komfortních bytů.

Na projektu Vila Park Tabulový vrch spolupracuje olomoucká stavební a developerská společnost GEMO s brněnským studiem CHYBIK+KRISTOF ASSOCIATED ARCHITECTS s.r.o. V pátek 9. července lokalitu navštívil ředitel firmy GEMO Jaromír Uhýrek s architekty i primátorem Olomouce Miroslavem Žbánkem, aby společně přiblížili další plány výstavby.

Na Vila Parku Tabulový Vrch se pracuje již přes pět let, a ke spokojenosti architektů a projektantů vše běží tak, jak bylo v minulosti naplánováno. Díky mladé progresivní architektonické kanceláře CHYBIK + KRISTOF ASSOCIATED ARCHITECTS z Brna se projekt může chlubit svou kvalitní nadčasovou architekturou. To potvrzuje i nedávno získané prestižní ocenění "Stavba roku 2021 Olomouckého kraje". K dnešnímu dni bylo vybudováno 208 bytů, v kterých se postupně zabydlují spokojení obyvatelé.

"Máme obrovskou radost, že se to zde zabydluje. A také z toho, že lidé, kteří zde bydlí, nejdou proti tomu, jak jsme to navrhli. Že se to nesnaží překrucovat a vzali to za své," prozradili architekti ze společnosti, která se o projekt po celou dobu stará.

Po dostavění nových domovů bude v bezprostředním okolí zeleň o rozloze dvou fotbalových hřišť. Kdokoliv si tak bude moct tady zajít na procházku se psem, dát si piknik nebo jen tak si opočinout ve stínech stromů. Přírodní charakter Vila Parku se zároveň lépe vyrovná s extrémními teplotami v létě nebo s přívaly dešťů. "Při zpracování návrhu území jsme kladli důraz na maximální využití veřejného prostoru, kterým umožňujeme volný prostup územím nejen pěším, ale i cyklistům. Dále vracíme do území i přírodě blízká opatření v podobě masívní výsadby vzrostlé zeleně, včetně ploch tvořených květnými loukami a objekty pro drobné živočichy," představil uskutečněnou vizi architektů Michal Krištof.

"Na projektu je zajímavé sledovat celou historii, kdy většina Olomoučanů pamatuje přírodní ráz území. A vzbuzovalo to velkou dávku obav a emocí o to, jestli tady vznikne opravdu takový ten typický, tradiční, porevoluční, developerský projekt bez přidané hodnoty, zaměřený na maximální možnou výtěžnost území. Málokdo věřil původnímu záměru firmy GEMO, vybudovat něco, co bude na olomoucké poměry naprosto unikátní projekt, což znamená kvalitu bydlení srovnatelnou s luxusními rezidencemi, velkoryse řešený prostor, kvalitní zeleň. To, že se to podařilo, je dobrá známka toho, že v Olomouci působí a mohli by ještě více působit významné developerské firmy a realizovat tyto záměry," pochválil projekt primátor Žbánek.

Vilapark je tvořen jako koncept zdravého bydlení kombinující moderní a komfortní bydlení se zdravým a šetrným přístupem k přírodě. Ve Vila Parku nenajdete žádné betonové parkoviště, které by zabíralo místo rostlinnému životu. Všechna parkoviště jsou skryta v suterénu. "Snažíme se, abychom se za práci, kterou děláme, nemuseli stydět. Proto vždy, když se jedná o takový projekt, děláme výběrové řízení, pozvali jsme si čtyři významné architektonické skupiny a celkem jednoznačně to vyhrála brněnská firma, která přišla s tak odlišnou koncepcí, že se díky výborné spolupráci podařilo vytvořit tento projekt. Když si představíte plochu těch sto tisíc metrů čtverečních, jde v podstatě o bydlení v parku, do prostoru nevjede jediné auto," prozradil v pátek Uhýrek.

"Pro mě je velmi potěšujícím faktorem, že spousta lidí si udělá pomyslné kolečko po projektech, které v Olomouci vznikají a jsou velmi mile překvapení úrovní a filozofií projektu bydlení zde, na Tabulovém vrchu. Těší nás, že je zde velké množství i mladých rodin s dětmi. Olomouci si tento projekt zasloužila," prozradil během páteční prohlídky prostor makléř Daniel Maciuch.

Vila Park Tabulový vrch je hrdým držitelem ceny Stavba roku Olomouckého kraje 2020

První etapě projektu se díky celkovému konceptu, kvalitě stavebních prací a použitých materiálů, dokonalému začlenění do okolního prostředí a vztahu k životnímu prostředí, podařilo získat titul Stavba roku v soutěži Stavba roku Olomouckého kraje 2020. Vila Park zvítězil v kategorii staveb určených k bydlení.

"V rámci realizace vlastních projektů vždy postupujeme koncepčně s důrazem na posílení stávajících vazeb v území a zároveň se neustále snažíme přinášet do olomouckého regionu moderní trendy z oblasti architektury, urbanismu, aktivního životního stylu, volnočasových aktivit a služeb široké veřejnosti," říká Libor Tandler, výkonný ředitel developmentu skupiny GEMO, a doplňuje: "Dokladem toho jsou nejen čelní umístění v mnoha prestižních odborných soutěžích, ale zejména dlouhodobá spokojenost konečných uživatelů námi realizovatelných projektů, např. Rezidence na Dlouhé v Olomouci, Rezidence Nová Karolina Ostrava, NH CONGRESS Olomouc, Centrum sportu a zdraví OMEGA aj."

Úspěšnost projektu dokazuje obrovský zájem o bydlení v dané lokalitě. Kromě tří jednotek jsou všechny byty rezervované nebo prodané. Sníte-li o bydlení ve Vila Parku i vy, máte šanci si svůj sen realizovat ve čtvrté etapě. "Rádi bychom navazující etapu představující dalších 78 bytů nabídli našim klientům ještě v druhé polovině letošních letních prázdnin," doplňuje představy developera Libor Tandler.

Veškeré informace k projektu naleznete na www.vptv.cz

Skupina GEMO je tradiční developerskou a stavební společností s více než třicetiletou tradicí působící v oboru pozemního stavitelství v rámci České a Slovenské republiky, kdy za tuto dobu realizovala desítky úspěšných projektů nejen z oblasti rezidenčního bydlení.