Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 3.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Víkend bude ve znamení špičkového volejbalu

Sport

11.9.2019

Olomoucké volejbalistky čeká první domácí prověrka v novém ročníku. Od pátku 13. září do neděle hostí Sportovní hala Univerzity Palackého 31. ročník mezinárodního turnaje, který i letos nese název TOMI-REMONT CUP.

„Jsme moc rádi, že pokračujeme ve spolupráci se silným partnerem jakým je společnost TOMI-REMONT. Díky její podpoře můžeme uspořádat opět kvalitně obsazený turnaj,“ říká předseda klubu Jiří Zemánek.

Tradiční mezinárodní turnaj dlouho hledal titulárního partnera, až ho našel. Druhým rokem jím je stavební společnost TOMI – REMONT a.s., která se zabývá dopravními a železničními stavbami.

„Podpora sportu v našem regionu je pro nás velmi důležitá, zvláště pak, jde-li o sport na špičkové úrovni, jakým je ženský volejbal v Olomouci. Jsme hrdí na to, že můžeme napomoci konání této významné sportovní akce,“ říká Martin Dokoupil, předseda představenstva společnosti TOMI – REMONT a.s.

Z tuzemska se představí na turnaji PVK Olymp Praha, který během letní pauzy přivedl do svého kádru zajímavá jména. Nejznámějším je Lucie Smutná, reprezentační nahrávačka, která se vrací po osmi letech strávených v zahraničí. Revolucí prošel kádr dalšího účastníka Sokola Šternberk, kde trenér Jan Drešl skládal prakticky nový tým, když ze základní sestavy zůstala jen Kneiflová a Schandlová. Zpod Ještědu dorazí Dukla Liberec, která po loňském bronzu chce v extralize ještě výš a odpovídá tomu i posílení kádru reprezentantkami Rutarovou se Svobodovou. Dojde také na derby s Prostějovem, který v nadcházejícím ročníku bude velkou neznámou, neboť ho opustila řada opor.

Volejbaloví příznivci se letos kromě tuzemských soupeřů mohou těšit na týmy z Maďarska, Polska a Slovinska. Mezi favority turnaje bude patřit maďarský Fatum Nyiregyháza, který v domácí soutěži skončil stříbrný a ovládl domácí pohár. Ze Slovinska dorazí Calcit Kamnik, který pravidelně hrává evropské poháry. Trio zahraničních klubů pak uzavírá polský Stal Mielec.

„Diváky chci pozvat na kvalitní mezinárodní volejbal a nové tváře v našem kádru,“ láká předseda Jiří Zemánek.

V mistrovském kádru Olomouce se během léta udála řada změn, když vedení přivedlo zahraniční posily – Bezhandolskou, Burbelyukovou a Kazachenkovou. Na střídačku pak usedne nově Petr Zapletal, který střídá ze zdravotních důvodů legendárního Jiřího Teplého.

Turnaj startuje v pátek odpoledne derby s Prostějovem od 16:30 a zakončí ho nedělní souboj o 1. místo, který začne dopoledne v 10:45.