Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 6.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Velikonoce se blíží! Zapojte se s dětmi do kraslicového rekordu...

Tipy a názory

13.3.2021

Autor: Lenka Šimková

Aktuální vládní opatření značně omezují způsob trávení volného času. Pokud přemýšlíte, jak se v těchto dnech zabavit, a především, jak zabavit děti, tak se můžete pustit do tvorby malovaných kraslic a zapojit se tak do letošního kraslicového rekordu, za kterým stojí DDM Olomouc.

Ilustrační foto

Foto: Depositphotos.com

Dům dětí a mládeže Olomouc v těchto dnech vyhlašuje pokus o olomoucký rekord ve zdobení velikonočních stromků. V praxi to znamená, že si děti mohou v následujících dvou týdnech připravit vyfouknutá a namalovaná vajíčka, která pak před Velikonocemi pověsí na stromky. Všechna vajíčka se následně sečtou a snahou bude překonat loňský rekord, který čítal 130 kraslic pověšených na stromcích v blízkosti některého z pracovišť olomouckého Domu dětí a mládeže. "Když se nemůžeme setkat my, mohou se sejít naše (vejce) kraslice. Vloni děti z našich kroužků měly k DDM přijít tak, aby je nikdo neviděl a pověsit své malované vajíčko na jedličku. Tak vznikl pěkný velikonoční stromeček a nazdobené byly i sousední stromky. Sousedé se domluvili, který stromek nebo keřík v blízkém okolí ozdobí," uvádí za DDM Olomouc Šárka Marxová Kvochová, v jejíž hlavě se celý nápad zrodil.

"Letos oslovujeme i školy, děti pověsí vajíčko před svou školou, aby si oprášily cestu do školy.
Vloni jsem viděla krasličky pověšené i před pekařstvím, někdo tak poděkoval prodavačkám. Možná bychom mohli nazdobit i keř před nemocnicí nebo blízkou lékárnou...," zamýšlí se Šárka Marxová Kvochová. Princip akce je jednoduchý. Děti vyfouknou vajíčko (jestli jedno, dvě, pět, dvacet... to už je jejich volba) a následně je nazdobí na krásnou velikonoční kraslici. V termínu od 1. do 5. dubna pak své vajíčko mohou pověsit buď na strom v blízkosti DDM Olomouc, nebo na jiný libovolný stromek. Důležité je pak nazdobený strom v úterý 6. dubna vyfotit a spočítat na něm všechny kraslice. Údaje i s fotografií pak zašlete na email propagace@ddmolomouc.cz. "My zaslané fotografie následně vystavíme a zveřejníme i celkový počet všech velikonočních kraslic. Jen bych ráda upozornila, že děti si své kraslice do konce dubna musí ze stromků odnést, aby nám tam nevisely až do Vánoc," dodává s úsměvem Šárka Marxová Kvochová. 

Autor článkuLenka Šimkovásimkova@olomouc.cz

Lenka Šimková
Reklama

Los Capolitos

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Los Capolitos je síť mexických restaurací typu fast casual, založená na autentickém a chutném jídlu, mladém a energickém kolektivu, moderních techologiích a úsměvu zdarma. Držíme se toho...