UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!
Velikonoce na talíři: Olomoucké restaurace nabízí velikonoční nádivku, špenát i jehněčí
16.4.2014
Autor: Barbora Sísová
Velikonoce jsou nejen největšími křesťanskými svátky, ale také oslavou příchodu jara a ta se projevuje také na našich talířích. Tradice velí, že po zimním období zabíjaček a vepřových hodů a následném období půstu, by se naše chuťové buňky měly začít připravovat na mladé jarní menu. Vyrazili jsme proto do terénu a zjistili jsme, kde si pochutnáte na skvělém jehněčím či telecím mase, a které restaurace v rámci svého poledního menu zítra nabídnou tradiční špenát.
Zajděte si na polední menu ve velikonočním kabátě
Velikonočními svátky se nechalo inspirovat několik olomouckých restaurací také ve svém zítřejším poledním menu. Kromě několika klasických hotovek a minutek nabízí na Zelený čtvrtek také tradiční špenát – s masem, vajíčkem, knedlíkem i brambory. Pokud tedy chcete Zelený čtvrtek uctít v jeho tradici, na oblíbené jídlo Pepka Námořníka můžete vyrazit do následujících restaurací:Restaurace Bristol – Dušený špenát, vařené vejce, máslové brambory
Restaurace U Červeného volka - Vepřové výpečky se smetanovým špenátem, vařené brambory
Restaurace Kamenný mlýn - Pečená vepřová plec na dušeném špenátu, bramborový knedlík
Denisova šest – Špenát se sázeným vejcem
Konvikt – Dušený špenát, sázené vejce
Restaurace Chaloupka - Dušený špenát, vařené vejce, brambor
A na své si přijdou také ti, kteří sice mají rádi klasický dušený špenát, ale v restauracích si pochutnají raději na nějakých originálnějších pokrmech. Tito gurmáni mohou ochutnat některou z nabízených špenátových delikates.
Zimní stadion - Špenátová polévka s vejcem
Café Destiny – Špenátové karbanátky s tofu a parmazánem, vařené brambory s máslem, rajčatový salát
Pod Limpou - Lasagne s kuřecím masem, špenátem, smetanou a sýrem
Špenátu nemáte šanci uniknout v restauraci Bristol, Ta jej na zítřejší den zakomponovala do všech nabízených jídel:
● Rolovaná plec plněná mletým masem, špenát, bramborové placičky
● Kuřecí prsíčko plněné špenátem s bazalkovou omáčkou, kari rýže, dále
● Rybí filé z tresky ve špenátovém těstíčku, bramborová kaše
Trochu méně obvykle, i když stéle věrni svátkům jara, pojaly své polední menu restaurace Konvikt, Gastroland nebo Hotel Trinity. Zajímá vás, jak si s přípravou jarního menu poradily? Pak si svou polední pauzu můžete vychutnat právě v některé z těchto restaurací.
Konvikt – Velikonoční dušené karbanátky, bramborová kaše
Trinity - Telecí líčka po burgundsku, bramborová kaše
Svatováclavský pivovar kromě domácího piva láká i na králičí hřbet, velikonoční nádivku i čokoládové opilé vejce
Na velikonoční menu můžete od pátečního dne vyrazit také do Svatováclavského pivovaru. Tam se kuchaři inspirovali svátky jara od A do Z, tedy od předkrmu až k dezertu. A na menu nechybí snad žádný jarní atribut – vejce, čerstvá zelenina i mladé maso. Také by vás zajímalo, co s vámi udělá takové čokoládové opilé vejce s vaječným likérem?Jehněčí kýta, telecí roláda a pivo za patnáct – to jsou pokrmy z mladých mas v Potrefené huse
V restauraci Potrefená husa nabízí jarní menu z mladých mas už od 7. dubna. Do své jarně laděné nabídky zařadili polévku, předkrm a dvě hlavní jídla. Takže záleží jen na vás, zda máte pouze menší hlad a spokojíte se s kuřecím vývarem či telecí paštičkou nebo chcete ochutnat pořádné jídlo – telecí roládu či jehněčí kýtu. Já osobně jsem zvolila jehněčí kýtu a musím přiznat, že mě kromě samotného jehněčího masa chuťově zaujalo i jarně laděné kroupové rizoto dochucené medvědím česnekem a houbami. Ke všem jídlům je ve speciální nabídce také pivo Staropramen za patnáct korun – vybrat si můžete buď nefiltrované, ležák nebo nealkoholické. A mladé maso do krku klouže úplně samo. Pokud vás nabídka zaujala, tyto speciality můžete přijít ochutnat až do 21. dubna.Restaurace Lobster: Když vám jedna velikonoční delikatesa nestačí a chcete toho poznat více
Celý degustační večer o pěti chodech si pro vás připravila na příští středu (23. dubna) restaurace Lobster, která vsadila především na králičí maso. Večeří vás bude provázet několikanásobný kuchař roku a člen kuchařského týmu pro tým Ferarri Rudolf Pospíšil a šéfkuchař restaurace Lobster Jaroslav Klár. Pokud si chcete vychutnat luxus ve velikonočním duchu, pak neváhejte a objednejte si místo. Šanci máte až do 21. dubna do 23:00 hodin, na tel.: +420 730 892 286, emailu: lobster@lobster-restaurant.cz a v restauraci Lobster.Jarní ladění ve středomořském stylu v restauraci Oliva
A na nový jarní lístek vsadila i restaurace Oliva. Delikatesy z jejich nového výběru budete moci vyzkoušet v průběhu celého jara. Restaurace láká především na středomořskou kuchyni, telecí saltimboccu či jehněčí kolínko. Celé menu naleznete zde.Víte o dalších restauracích, kde se nabízí Velikonoční nebo Jarní menu? Ozvěte se nám na Facebooku.
Barbora Sísovásisova@nejlepsi-adresa.cz
ORANGE OPTIK
Katalog firem » Obchod » Oční optika

Termín akce ZÁŘÍ do odvolání
BRÝLE ZA PŮLKU!!!
50% SLEVA na privátní obruby
50% SLEVA na sluneční brýle
50% SLEVA na všechna dioptrická, multifokální, sluneční, samozabarvovací a další skla
MĚŘENÍ ZRAKU K ZAKÁZCE ZDARMA!!!
www.orangeoptik.cz
Lafayettova 5 Olomouc
olomouc@orangeoptik.cz
Platba možná kartou, hotově, benefity i fakturou

DNES
Podzimní Flora Olomouc se blíží. Tentokrát láká návštěvníky na Oslavu v zahradě
Dnešek
DNES
Dnešek: Velký vlastenecký výlet i závěr mezinárodního varhanního festivalu
Sport
14.9.2025
Mora slaví první výhru v sezóně
Zprávy z regionu
14.9.2025