Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 10.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Věhlasný Cirk La Putyka v Letním kině!

Kultura

5.8.2020

roc jap

Novocirkusový zážitek připravuje pro olomoucké publikum v půlce srpna Divadlo na cucky. Vůbec poprvé přiveze do hanácké metropole umělecké seskupení Cirk La Putyka, založené potomky slavného českého loutkáře Matěje Kopeckého, Rosťou a Vítkem Novákovými. Soubor v Olomouci vystoupí s inscenací Kaleidoscope, která vznikala během koronavirové pandemie, v pondělí 17. a v úterý 18. srpna v areálu Letního kina.

Foto: Jiří Šeda

Vstupenky v ceně 350 a 270 Kč jsou k dispozici online. Představení v pondělí 17. srpna začne v areálu Letního kina ve 20:30, repríza o den později je plánovaná již na 16. hodinu a divadlo na ni nabízí rovněž zlevněné dětské vstupenky za 150 Kč.
Pro zájemce, kteří by se chtěli o pražském ansámblu dozvědět více, připravilo Divadlo na cucky ve spolupráci s iniciativou Zaparkuj promítání dokumentu Na krev ve čtvrtek 13. srpna od 20:30 open–air na Dolním náměstí. Vstup na projekci je volný.

„Návštěvníky tohoto představení čeká skutečná podívaná. Šílené skoky na obřím teeterboardu, skupinové taneční choreografie, závěsná akrobacie i lety na trampolíně,“ uvedl mluvčí Divadla na cucky Zdeněk Vévoda. „Na scéně se v pestrobarevné show představí celkem osm akrobatů, herců a tanečníků. Mezi nimi i Adam Joura, kterého diváci mohou znát také z našich repertoárových titulů Opletal, 1993 nebo Tři oříšky,“ doplnil Vévoda.
Projekt Kaleidoscope je výjimečný i okolnostmi svého vzniku. Přípravy totiž probíhaly během jarní pandemie a na velké části zkoušek byl tak finský režisér Maksim Komaro přítomen pouze online a aranžmá tvořil s pomocí kamer a monitorů. „Jak název napovídá, v Kaleidoscopu se soustředíme spíše na krásu formy, dynamiku a kouzlo okamžiku, než že bychom filozofovali o nesmrtelnosti brouka,“ popsal režisér Komaro.

Cirk La Putyka přerostl od roku 2008 z partičky nadšenců kolem Rosti a Vítka Novákových v novocirkusové uskupení herců, akrobatů a tanečníků. Soubor byl oceněn například Cenou Sazky a Divadelních novin, cenou festivalu Next Wave, cenou České taneční platformy a České divadelní DNA.