Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 3.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Zdravé jídlo, přednášky, workshopy a koncerty. Korunní pevnůstka bude hostit již pátý Veggie Fest

Zprávy z regionu

27.3.2019

Autor: red

Veganství a ekologický životní styl jako způsob boje proti klimatickým změnám? Odpověď na tuto otázku prozkoumá již pátý Veggie Fest, který proběhne 15. června v prostorách Korunní pevnůstky a Pevnosti poznání. Festival již tradičně přinese zajímavé přednášky, jídlo, pití, koncerty, soutěže, promítání a jako novinku chystá rozsáhlé sportovní aktivity.

Foto: Facebook VEGAN Olomouc

Hlavním cílem festivalu je propagace rostlinné stravy. V současné době je téma spotřeby živočišných produktů často zmiňováno v kontextu klimatických změn a Veggie Fest chce prostřednictvím workshopů a přednášek návštěvníkům nabídnout možnost ochutnat a vyzkoušet si, jak veganství funguje a vypadá v praxi.

Celodenní program cílí na návštěvníky všech věkových skupin. V nabídce budou workshopy Olomoucké dílny zaměřené na výrobu zero-waste vychytávek do domácnosti. Pro děti připravujeme celodenní program v režii organizace Balonek. Každá aktivita bude vedena zkušenými lektory, kteří účastníky do činnosti zasvětí a během celého procesu jim budou nápomocni. Důležitou součástí programu se stalo i cvičení jógy. Pro návštěvníky festivalu chystáme program šesti lekcí s různými lektory. "Jóga je s rostlinnou stravou spojena. Její filozofické základy byly položeny na myšlenkách míru a neubližování ostatním živým bytostem," vysvětluje organizátorka festivalu Zuzana Kopetzká. 

Stejně jako v minulých letech je kladena nejvyšší priorita na část přednášek a diskuzí. Moderování se ujme zkušená influencerka a úspěšná slovenská blogerka Nikoleta Kováč, vystupující pod pseudonymem Surová dcérka. Prostor dostanou i přednášky na téma udržitelné domácnosti, tentokrát v podání kolektivu Czech Zero Waste. Podobně se na festivalu opět objeví také Pavla Široká z České veganské společnosti. Její přednáška bude cílit hlavně na ty, kteří s veganskou stravou začínají nebo o ní uvažují. Novinkou pak bude unikátní vystoupení filmového kritika Kamila Fily, který se zaměří na problematiku veganství a ekologie v současné kinematografii.

Návštěvníci se také budou moci seznámit s činností neziskových organizací jakou jsou například Obraz nebo Sea Shepherd Conservation Society. V rámci sportovního programu se představí Vegan Sport Club, který sdružuje veganské sportovce z celé republiky. Samozřejmostí bude i profesionální koncertní show s velkým pódiem a v jednání je i promítání veganského dokumentu.

Informace o vstupném

Vstupné na akci činí 150 Kč, studenti 120 Kč. Děti do 13 let a důchodci mají vstup zdarma, stejně jako pracovníci jatek a řezníci. Na akci jsou povoleni i psi.