Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 1.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Vědecká knihovna vám pošle knížky i přes Zásilkovnu

Zprávy z regionu

4.3.2021

Autor: roc jap

Vládní opatření umožnila od pondělí knihovnám fungovat i nadále v režimu výdejního okénka. Vědecká knihovna to své zprovoznila opět ve Vančurově ulici, tedy z druhé strany hlavní budovy. Zároveň knihovna vychází vstříc čtenářům, kteří nyní nemají možnost si knihy osobně vyzvednout, a umožní jim doručení přes službu Zásilkovna.

Ilustrační foto.

Foto: Jan Procházka

"Provozní doba výdejního okénka je od pondělí do pátku od 10 do 17 hodin a slouží primárně k výdeji absenčních výpůjček, vracet mohou čtenáři knihy nadále prostřednictvím biblioboxu. Zarezervovat přes katalog lze i knihy z volného výběru. Nadále také platí automatické prodloužení všech výpůjček, včetně rezervovaných knih, při překročeném počtu prolongací apod. Při vyzvedávaní knih je třeba dodržovat bezpečnostní opatření – použít adekvátní ochranu dýchacích cest a udržovat rozestupy," sdělila mluvčí knihovny Michaela Heloňová.

Od pondělí 8. března budou moci čtenáři využít novou službu, a to doručování knih přes Zásilkovnu. „Touto službou reagujeme na aktuální situaci a vycházíme vstříc čtenářům, kteří si zejména z důvodu omezení pohybu nemohou knihy vyzvednout osobně,“ uvádí ředitelka knihovny Iveta Tichá. Podmínkou pro využití služby je platná registrace do knihovny a vyrovnané závazky. "Objednat, a to prostřednictvím formuláře, půjdou maximálně tři knihy určené pro absenční výpůjčku do celkové váhy 5 kg. Cena zásilky se odvíjí od zvoleného způsobu doručení a hradí se dobírkou při vyzvednutí," upozornila Heloňová. Cena je sto korun při vyzvednutí v Zásilkovně, v případě zaslání na konkrétní adresu zaplatíte sto padesát korun.

Čtenáři Vědecké knihovny mohou nadále používat elektronické zdroje, jejichž přehled naleznou na webových stránkách knihovny. Pro zájemce z řad veřejnosti pořádá knihovna online přednášky na různá témata.

Reklama

Kovarik Cafe Bar - ZRUŠENO !

Katalog firem » Restaurace, stravování » Bary a kavárny

Rádi bychom Vám nabídli využití kavárny a baru Kovarik Cafe Bar přímo v srdci Olomouce. Možná aktuálně přemýšlíte, kde uspořádat vánoční firemní večírek, rodinnou oslavu či posezen...