Reklama

Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav, venku je 20 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Vědecká knihovna pořádá 30. ročník konference Bibliotheca Antiqua

Zprávy z regionu

8.11.2022

Autor: red

Vědecká knihovna v Olomouci ve spolupráci se Sdružením knihoven ČR pořádá jubilejní 30. ročník mezinárodní odborné konference Bibliotheca Antiqua. Partnerem letošního ročníku se stalo statutární město Olomouc.

Ilustrační foto

Foto: archiv VKOL

Konference tradičně věnovaná tématu historických knižních fondů se bude letos zabývat problematikou rukopisů, vzácných tisků, projektů v oblasti knižní kultury a celkově aktuálním děním v historických fondech. V rámci programu vystoupí nejen odborníci z České republiky, ale i Polska a Slovenska. Konferenci slavnostně zahájí za Vědeckou knihovnu v Olomouci ředitelka Iveta Ťulpíková, náměstek ředitelky pro fondy Miloš Korhoň a náměstek primátora statutárního města Olomouce Viktor Tichák. Druhý den pozdraví účastníky konference radní pro kulturu a památkovou péči Olomouckého kraje Jan Žůrek.

Knihovna bude v souvislosti s konferencí hostit v Olomouci delegaci knihovníků z Opole, se kterou VKOL dlouhodobě spolupracuje. "Jsem ráda, že po vynucené pauze zapříčiněné pandemií covidu, můžeme navázat na naši předchozí spolupráci a přivítat v roce Polské sezóny v Olomouci, kolegy z opolské knihovny. Tyto návštěvy jsou vzájemně obohacující a inspirativní pro naše instituce," těší se na přijetí návštěvy ředitelka VKOL Iveta Ťulpíková.

V rámci programu se počítá také s přijetím na olomoucké radnici, diskutovat se bude také vzájemná spolupráce v následujících letech, připravena je prohlídka nového depozitáře VKOL v Olomouci-Hejčíně. V rámci doprovodného programu zavítá delegace do hejčínského kostela sv. Cyrila a Metoděje a prohlédne si také jednu z expozic Vlastivědného muzea v Olomouci. Na poslední den je pak naplánována prohlídka hradu Helfštýn.

Bibliotheca Antiqua se koná od úterý 8. do středy 9. listopadu v prostorách Arcidiecézního muzea (sál Mozarteum). Konferenci zaštiťuje oddělení historických fondů Vědecké knihovny. Podrobný program je k dispozici na webových stránkách knihovny.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip