Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 0.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Vědecká knihovna otevírá své studovny. Čtenářům budou přístupné za specifických podmínek

Zprávy z regionu

25.5.2020

Autor: red

V rámci uvolňování vládních opatření otevírá Vědecká knihovna v Olomouci své studovny. Čtenáři budou moci využít služeb Hlavní studovny, Studovny vázaných novin a Studovny historických fondů. Nadále zůstávají uzavřeny Multimediální studovna a Týmová studovna, která nyní slouží jako sklad pro knihy v karanténě.

Ilustrační foto. Ve vnitřních prostorách knihovny i studoven nadále platí povinnost nosit roušku či jinou ochranu obličeje. 

Foto: Depositphotos.com

V knihovně budou stále platit nastavená hygienická pravidla. Mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví k omezení provozoven a provozů služeb stanovilo pro knihovny od pondělí 25. 5. 2020 povinnost zajistit u vstupu do knihovny dezinfekční prostředek pro návštěvníky a častější hygienu rukou pracovníků, kteří jsou v přímém kontaktu s knihami. V platnosti zůstává nošení ochranných prostředků dýchacích cest ve vnitřních prostorách Vědecké knihovny v Olomouci.

Studijní místa ve studovnách budou upravena tak, aby byly dodržovány povinné dvoumetrové rozestupy. Počet míst ke studiu tak bude snížen téměř na třetinu, proto budou moci služeb knihovny využívat pouze registrovaní čtenáři. Obnovena bude možnost kopírování a v provozu budou toalety u studoven. Pro veřejnost nebudou z bezpečnostních důvodů k dispozici PC stanice v knihovně a veřejný internet.

Vstup do knihovny bude regulován na maximálně:

  • 10 návštěvníků Hlavní studovny
  • 4 návštěvníky Studovny vázaných novin
  • 4 návštěvníky Studovny historických fondů
  • 10 návštěvníků ostatních služeb

Absenční výpůjčky bude stále možné vracet do biblioboxu nebo na vyhrazeném místě u týmové studovny (u vchodu v budově na Bezručova 2), odkud knihy poputují do karantény. Nové informace týkající se dalšího zpřístupňování služeb budou zveřejněny na vývěskách, webových stránkách a sociálních sítích Vědecké knihovny v Olomouci. Pro bližší informace se čtenáři mohou obracet na e-mail is@vkol.cz nebo na telefonní číslo 585 205 333.