Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 18 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Vánoční tramvaje vyrazily do ulic. Kromě Mikuláše se letos v historické tramvaji sveze i Betlémské světlo

Zprávy z regionu

20.11.2023

Autor: red

V neděli 19. listopadu se na Horním náměstí slavnostně rozsvítil stromeček a zároveň do olomouckých ulic vyrazily vánočně nastrojené tramvaje. Kromě světýlek je tentokrát ozdobil i tematicky laděný polep. Lidé se mohou 2. prosince těšit také na tradiční Mikulášské jízdy historickou tramvají a 17. prosince rozveze tato tramvaj po Olomouci Betlémské světlo.

Foto: DPMO

Vánočně nazdobený vůz T3 se v adventní době stal už tradiční součástí olomouckých ulic, od roku 2021 k němu přibyla souprava vozů EVO. Letos se všechny vánoční tramvaje kromě světýlek dočkaly tematického polepu. "Souprava vozů typu EVO je laděna v duchu zimní krajiny, sněhových závějí a zasněžených domků, vůz T3 dostal teplý červený vánoční svetr," přiblížil proměnu tramvají předseda představenstva DPMO Jaroslav Michalík. Vánoční tramvaje budou v Olomouci jezdit až do 6. ledna a jejich jízdní řád naleznete zde →

Dopravní podnik zároveň zve i na tematické vánoční akce. "V sobotu 2. prosince pořádáme Mikulášské jízdy, od 10 do 18 hodin se mohou rodiče s dětmi svézt historickou tramvají s Mikulášem, anděly a čerty. Tramvaj bude jezdit na trase Sokolská – nám. Republiky – Hlavní nádraží – Pavlovičky a zpět po trase Pavlovičky – Hlavní nádraží – Envelopa – Tržnice – Náměstí Hrdinů," popsal místopředseda představenstva DPMO Pavel Zatloukal.

A historická tramvaj rozveze na 3. adventní neděli v Olomouci Betlémské světlo. Dopravní podnik ve spolupráci s Lidovým spolkem Olomouc převezme tento symbol míru v neděli 17. prosince a kolem půl 12 s ním tramvaj vyrazí ze zastávky U Dómu. Zamíří postupně na tři konečné zastávky U Kapličky (cca 12:05), Nová Ulice (cca 12:35) a Neředín (cca 13:00), kam si lidé mohou s lucernou pro plamen přijít a odnést si jej do svých domovů. K dispozici bude Betlémské světlo pro veřejnost také v lucerně v prostoru vrátnice dopravního podniku v Koželužské ulici, a to až do Vánoc.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip