Reklama

Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor, venku je 7.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Vánoční strom dorazí na náměstí už zítra, zatím ještě roste v Nemilanech

Zprávy z regionu

15.11.2010

Autor: roc

Nenechte se mýlit mimořádně teplým, téměř jarním počasím těchto dní. Již zítra bude mít Olomouc svůj vánoční strom. Bude jím stříbrný smrk z Nemilan, jehož volba vzešla z kampaně v Radničních listech a dalších médiích. Ve večerních hodinách už by měl stát na Horním náměstí.

Olomouc se při výběru vánočního stromu vydala odlišnou cestou než jiná města. Místo kácení vzrostlých stromů v lesích proto vyzvala občany, aby městu nabídli jehličnaté stromy z vlastních pozemků, které je potřeba z různých důvodů skácet. "Lidé nám posílali tipy na stromy, kterým například hrozí zřícení, kořeny prorůstají do základů domu a podobně. Již loňský vánoční strom jsme vybrali tímto způsobem a věřím, že i ten letošní se bude Olomoučanům moc líbit," uvedl vedoucí oddělení kultury magistrátu Radim Schubert.
Stříbrný smrk pro letošní městské Vánoce se začne kácet zítra v 15 hodin v Hviezdoslavově ulici v Olomouci-Nemilanech. Kolem 17. hodiny bude převezen na Horní náměstí, kde zhruba o hodinu později proběhne jeho usazení a ukotvení na místo, kde bude letos zdobit centrum města.
"Snažíme se, aby byly Vánoční trhy rok od roku lepší a lepší, a s tím určitě souvisí i výběr vánočního stromu, který Olomoučané přijímají za svůj. Proto doufáme, že společně s novým pojetím olomouckých Vánoc se nám podaří také navázat na loňský úspěch v anketě o nejhezčí vánoční strom, v níž jsme získali první místo," řekl náměstek olomouckého primátora Jan Holpuch.
Se změnou koncepce Vánočních trhů dojde letos také k úpravám v programu týkajícím se rozsvěcení vánočního stromu. V minulých letech bylo zvykem rozsvěcovat strom na náměstí v rámci mikulášského programu 5. prosince, tentokrát se však smrk i světelná výzdoba v centru města rozzáří již v den zahájení Vánočních trhů, tedy 24. listopadu. Na 5. prosince je poté připravený samostatný program mikulášských oslav včetně velkého ohňostroje.

roc

Reklama

RETROBAZAR a České dřevěné hračky

Katalog firem » Obchod » Hračky

RETRO BAZÁREK prodejna s novým i použitým zbožím. Prodáváme: - Nové originální dřevěné hračky české výroby s atestem. - Nové i použité plastikové modely železnice, aut, m...