Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 9.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Nemáte čas letos péct cukroví? Víme, kde si můžete objednat klasiku i netradiční dobroty

Tipy a názory

3.11.2020 aktualizováno 24.11.2020 16:40

Lenka Šimková

Do Vánoc nám sice ještě nějaký ten čas zbývá, ale pokud nepatříte k těm, kteří by holdovali pečení, nebo jen zkrátka víte, že letos nebudete mít tolik času, tak nezoufejte. Ač obecně platí, že kupované cukroví nelze srovnávat s tím doma a s láskou napečeným, poradíme vám, kde si lze objednat linecké, rohlíčky, košíčky, nebo i trošku netradiční cukroví, kterým sice vybočíte z klasiky, ale rozhodně návštěvu o Vánocích nezklamete. A vězte, že právě teď je pro objednávky to nejlepší období...

KATRIN CAKE & COFFEE

Objednávky: v sekci vánoční cukroví na webu, nebo v provozovně

V cukrárně Katrin si i letos pro zákazníky připravili poměrně pestrou nabídku. A cukroví je poctivé, ručně a s láskou dělané. Vybrat si můžete z jednoho kilogramu vánočního cukroví, které nabízí pestrou paletu cukrovinek jako linecké, marokánky, medovníkové i raffaello kuličky, sádláky, kokosky, pařížské rohlíčky, ořechové vanilkové rohlíčky, rumové košíčky a spoustu dalšího. Kromě předem sestavené kolekce s výběrem toho nejlepšího z vánočního cukroví si v Katrin můžete objednat i samostatně linecké, vanilkové rohlíčky, čokoládové sádláky, raffaello kuličky i pařížské rohlíčky. V nabídce najdete také speciální vánoční cukroví bez cukru, které je vhodné pro diabetiky a objednat si můžete i domácí vaječný likér. 

Za celou kolekci obsahující kilogram cukroví zaplatíte 790 korun, u jednotlivých druhů cukroví se ceny pohybují od 198 do 400 korun. Půl kila dia cukroví vás pak vyjde na 390 korun.

Foto: Katrin cake & coffee

VYPEČENEJ CHOMOUT

Objednávky: ideálně emailem chci@vypecenejchomout.cz, nebo telefonicky 777 746 872

Lahodné vánoční cukroví slibuje také Vypečenej Chomout. Za kilovou krabičku cukroví zaplatíte 790 korun a bude obsahovat vanilkové rohlíčky, linecké, pracny, išelská kolečka, kokosové kuličky, Masarykovo cukroví, perníčky, minicookies... (Složení krabičky se může mírně změnit dle momentální inspirace). Vypečenej Chomout připravuje veškeré sladké dobroty v pivovaru v Chomoutově a u některých dortů či minidezertů nechybí v základu těsta pivo či slad. Pokud váháte s objednávkou, tak vypečené dobroty můžete ochutnat třeba v Jazz Fresh Café a uvidíte, že nákupem neprohloupíte. ;-)

COFFEE LIBRARY

Objednávky: rezervace jsou možné na webu, rezervace krabičky je platná po úhradě zálohy 1 000 Kč na účet Coffee Library.

Poněkud netradiční vánoční cukroví mají nachystáno v Coffee Library. Vzhledem k tomu, jakou si tato kavárna vybudovala pověst, je jasné, že jejich dárková krabička bude stát za to! Vánoční kazeta obsahuje 43 dezertů a těšit se můžete na panna cottu s malinovým přelivem, tartaletku se slaným karamelem, laskonku s mučenkou a mangem, tartaletku s nugátem a belgickou čokoládou, choux s malinovým gelem a malinovým krémem, makronku s lesními plody, makronku s exotickým ovocem, minitartaletku s lemon curd a vanilkovým krémem a mini čokoládový věneček s lyofilizovaným ovocem. Cena luxusní vánoční kazety je 1 790 korun.

Kromě samotné vánoční kazety můžete na webu vybírat i z tartaletkových mixů a dalších dezertů, v nabídce Coffee Library nebude chybět ani populární vaječný likér, slaný karamel, lemon curd, domácí granola, dárkové sáčky cukroví a různé další dobroty.

Foto: Coffee Library

SKLIZENO

Objednávky: můžete provádět do 4. prosince přes eshop nebo přímo v prodejně Sklizena na ul. 8. května či na Dolním náměstí
Vyzvednutí: na pobočce v termínu 18. až 21. 12. (den i pobočku si zvolíte tak, aby vám to co nejvíc vyhovovalo)

O něco zdravější vánoční cukroví nabízí i v letošním roce Sklizeno. Ve spolupráci se Zdravým stravováním tak opět vznikla kilová kolekce pro letošní rok, která je bez zbytečných cukrů, pouze z poctivých tuků a másla, z kvalitní čokolády nebo třeba z rýžové mouky či ovesných vloček. V krabici s cukrovím najdete kešu kuličky s kokosem, špaldové linecké s citronem, čokoládové střapáče, ovocné kuličky s pistáciemi, kokosovou roládu, skořicové proužky, máslové sušenky s čokoládou, bílkové bochánky se sušeným ovocem, bezlepkové vanilkové rohlíčky, mrkvánky, ořechové pracny, Masarykovo cukroví, plněné košíčky s kešu, medové perníčky a "studentskou" v čokoládě. Cena za kilogram zdravého cukroví je 749,90 Kč.

Foto: Sklizeno.cz

NUTREND WORLD

Objednávky: do 4. 12. na tel. čísle 583 842 503 nebo osobně od pondělí do pátku (od 11:00 do 15:00) ve výdejovém okénku restaurace.
Vyzvednutí: výdej objednávek cukroví proběhne v pátek 11. a 18. prosince 2020.

Také Nutrend World si v letošním roce připravil pro zájemce nabídku cukrovinek. Vybírat můžete ze tří druhů v dárkovém balení. Jednotlivé balíčky se liší nejen svou velikostí, ale také obsahem. Balíček Maxi obsahuje deset druhů cukroví o celkové váze cca 2 kila, k cukroví budete mít přibalený i pečený čaj a za krabičku zaplatíte 1250 korun. Balíček Mini naopak obsahuje šest druhů cukroví o váze cca 0,5 kg a zaplatíte za něj 380 korun. Na výběr máte ještě Balíček Deluxe, který kromě osmi druhů cukroví zahrnuje i 0,5 l domácího vaječného likéru. Za Balíček Deluxe zaplatíte 670 korun a na konkrétní cukroví, které se v balíčcích ukrývá, se podívejte tady →

Foto: Nutrend World

LOBSTER FAMILY RESTAURANT

Objednávky: cukroví bude v prodeji od 30. listopadu, ale rezervace můžete provádět už nyní na tel.: 730 892 286 nebo na mailu: lobster@lobster-restaurant.cz 

Poprvé se letos do přípravy vánočního cukroví pustili v Lobster Family restaurant. Co můžete očekávat? Jak je u Lobsteru zvykem - vše připravované výhradně z kvalitních a poctivých surovin. Cukrář vycházel ze svých ověřených a tradičních receptů, díky kterým je cukroví výborné, voňavé a rozplývající se na jazyku. Vybrat si můžete ze dvou velikostí krabiček, které obsahují ořechové rohlíčky, kokosky, išelské dortíčky, pusinky, sádlovky, rozinkové kuličky, kokosové lanýže, linecké, linecké kakaové, vanilkové rohlíčky a ořechový stromeček. Menší variantu o váze 350 g koupíte za 349 korun, větší krabici o váze 750 g za 649 korun.

A pokud přeci jen chcete péct, ale ocenili byste trochu pomoci, mají v prodeji i těsto na různé druhy vánočního cukroví. Konkrétně sádlovky, vanilkové rohlíčky, linecké, linecké makové a linecké čokoládové.

Foto: Lobster Family restaurant

BISTRO HELEN

Objednávky: cukroví bude v prodeji od 30. listopadu, ale rezervace můžete provádět už nyní na tel.: 730 892 288 nebo na mailu: bistro@helen.cz nebo přes take-away systém na webu →

Na své první Vánoce se také v Helen rozhodli, na základě zájmu zákazníků, podělit o jejich vymazlené cukroví. To je napečeno podle rodinných receptů z dob, kdy se ještě suroviny v kuchařkách uváděly v dekagramech. :-) Důraz na poctivost a kvalitu surovin zůstala zachována, avšak mouka a bílý cukr byly nahrazeny. Čím? Cukroví z Helen je slazené pouze březovým cukrem, medem, ovocem či panelou. Mouka je nahrazena kvalitními ořechy a mrazem sušeným ovocem, které odebírají výhradně od ověřeného dodavatele - ze Světa plodů. Otestováno na cukrářkách, mlsných jazýčcích kolegů z bistra a drahé paní majitelky. Část cukroví je low carb a vše samozřejmě bez lepku a bez cukru. Při tvorbě a vymýšlení cukroví se jednoduše řídili heslem - "Záleží nám na tom, co mlsáte".

V dárkové krabičce o váze 500 g na vás čeká ořechová kostka v čokoládě (low carb), mandlové košíčky s marmeládou (low carb), jablečná vánoční rolka (low carb), kokosové kuličky, mrkvové kostky s bílou čokoládou, sušené švestky a meruňky s ořechy v čokoládě, ořechovo-maková kostka (low carb), žloutkové rohlíčky s čokoládou (low carb). Za krabičku zaplatíte 598 korun.

Foto: Bistro Helen

SLADKÝ MÉĎA

Pokud jste si zvykli objednávat vánoční cukroví v dortovém studiu Sladký méďa, tak pro vás máme důležitou informaci. Podnik v letošním roce drobné vánoční cukroví péct nebude, přesto si zde můžete objednat vánoční dorty, rolády či makronky. Nabídku naleznete na webových stránkách.

Ať už se rozhodnete péct vlastní cukroví, nebo se necháte inspirovat naším článkem a obrátíte se na profesionály, tak si hlavně o Vánocích cukroví vychutnejte společně s rodinou a přáteli. A nezapomeňte, že Vánoce jsou svátky klidu, takže žádný stres. ;-)